Nyheter

Råddes ta frätande medel mot covid

Av: 

TT

En läkare i Dalarna anklagas för att ha rekommenderat en patient att inhalera väteperoxid för att skydda sig mot covid-19. Arkivbild.
En läkare i Dalarna anklagas för att ha rekommenderat en patient att inhalera väteperoxid för att skydda sig mot covid-19. Arkivbild.

NYHETER

En kvinna i Dalarna slog larm om att en läkare rekommenderat henne att inhalera väteperoxid för att skydda sig mot covid-19. Vårdföretaget denne arbetade för har gjort en lex Maria-anmälan, rapporterar Dala-Demokraten.

Väteperoxid är ett frätande ämne som används vid bland annat blekning av hår och tänder. Av en lapp som kvinnan fick med sig framgår att hon också råddes ta stora mängder vitaminer. Hon säger att läkaren lyfte flera konspirationsteorier med henne, såsom att coronaviruset sprids via telemaster.

Läkaren stängdes av och har förnekat delar av det kvinnan påstår, samtidigt som denne stod fast vid flera pseudovetenskapliga rön i en intervju med DD.

Arbetsgivaren, Dalarnas Företagshälsa, skriver i lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg att läkarens råd hade kunnat få en patient att avstå vaccin och att det inte är ”acceptabelt att ovederhäftig och direkt felaktig information” ges till patienter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu fortsätter sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert: