Partiets ”attackhund” pekades ut under talet: ”Han gillar att vinna”

Publicerad 2021-03-02

ORLANDO. I Donald Trumps tal i söndags pekade han ut Jim Jordan som en ”champion”.

Den 57-årige kongressmannen ses som ett framtidsnamn. Och han är övertygad om att Trump kommer att leda landet igen.

– Om han kandiderar vinner han, säger Jordan till Aftonbladet.

Under sitt första tal som ex-president kisade Donald Trump mot strålkastarljusen och sökte med blicken över publikhavet innan han pekade på en partikollega ett par rader bort.

– Där är du ju! Hej Jim! Jag hörde att du har gjort bra ifrån dig – faktum är att jag hatade att kliva upp efter dig, sa Trump.

Mannen Trump pekade ut är Jim Jordan, kongressledamot från Ohio. En 57-årig brottarmästare som är en av ex-presidentens främsta förkämpar och ses som ett framtidsnamn inom det konservativa partiet – och i amerikansk politik.

Donald Trump pekade ut i publikhavet under sitt första tal som ex-president. Fingret landade på kongressledamot Jim Jordan från Ohio.

Raketkarriär

Det är inte första gången Jim Jordan får Trumps godkännande.

Faktum är att han har gjort raketkarriär inom partiet. Han har gjort sig känd som en ”attackhund” under det senaste årets båda riksrätter – tuff och rapp i käften, alltid redo att försvara Trump.

Under talet på Cpac i Florida lyfte Trump Jordans meriter som gammal brottarmästare i Ohio, hur han vann 150 matcher och bara förlorade en enda under hela sin skolkarriär. Att han vann första pallplats i delstaten.

En ”vinnare” – precis den typ av person Trump gillar att ha i sin närmsta krets.

– Han är en fantastisk atlet. Folk vet inte att han var en fantastisk brottare, med massor av vinster. Han var en champion, en vinnare och en ledare. Han gillar att vinna och vi har många i vårt parti som gillar att vinna, sa Trump till publiken.

Jim Jordan och Donald Trump 2018.

Hyllar Trump

Efter Trumps framträdande säger Jim Jordan till Aftonbladet att han tyckte att talet var fullt av energi och ”typiskt Trump”.

– Publiken gillade det och det var många stående ovationer. Amerikanska folket gillar den här presidenten så mycket. Han har gjort det han sagt att han skulle göra i Vita huset, mer än någon annan president gjort under min livstid.

Därför hoppas Jordan att Donald Trump ställer upp i presidentvalet igen. Han kommer att vinna det igen, trots den färska valförlusten mot Demokraterna.

– Får han bara Republikanska partiets nominering är nycklarna till Vita huset hans.

Under talet i Florida hintade Trump flera gånger om att han möjligen skulle kunna ställa upp som partiets kandidat igen i nästa val. Men det var inte svart på vitt.

– Även om han kanske aldrig sa det rakt ut, så tror jag att han lutar åt det hållet. Jag hoppas att han ställer upp, säger Jim Jordan.

Jim Jordan efter talet under den konservativa konferensen Cpac.

”Leder den konservativa rörelsen”

De senaste veckorna har sprickan inom Republikanerna blivit allt djupare, Trump-lojalister och Trump-motståndare står långt från varandra.

Jim Jordan är en av de mest hängivna anhängarna till ex-presidenten. Han tror att ”Trumpismen” kommer vara tongivande för Republikanerna framöver.

– Donald Trump leder den konservativa rörelsen. Han är ledare för ”America First”-rörelsen och som jag sagt innan – jag hoppas att han svärs in som ledare för vårt land 20:e januari 2025.