Offer fick fingret avskuret – fyra misstänkta

Gustav Sjöholm/TT

Publicerad 2020-10-28

En person fick sitt finger avskuret i ett samhälle i Skellefteå kommun. Arkivbild.

Minst fyra personer är frihetsberövade för inblandning i ett våldsbrott på en ort i Skellefteå kommun, där en person fick ett finger avskuret och rånades.

Enligt Norran utsattas offret för närmast tortyrliknande våld i en bostad i samhället, i samband med att han fick ett finger avskuret med kniv.

Brottet inträffade natten mot den 12 oktober och ett filmklipp som visar händelsen har spridits på sociala medier.

Två män, 21 och 23 år gamla, sitter sedan tidigare häktade, och två andra personer har nu anhållits, misstänkta för inblandning.

De två häktade är misstänkta för synnerligen grov misshandel och grovt rån, där den förstnämnda rubriceringen har ett minimistraff på fem års fängelse. 21-åringen har medgett att han har tagit ett strypgrepp på offret, men nekar i övrigt till anklagelserna. 23-åringen nekar till brott.

Den ene av de två som har anhållits är misstänkt för synnerligen grov misshandel och grovt rån, medan den andre misstänks för medhjälp till grov misshandel.

– Nu ska ytterligare utredningsåtgärder genomföras innan jag senare i veckan tar beslut om en eller bägge ska begäras häktade. Jag kommer även i veckan att begära förlängd utredningstid för de två män som redan sitter häktade, säger åklagaren Oskar Lundberg till tidningen.