Leif Östling backar efter sitt uttalande

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling backar nu från sitt uttalande om ”vad fan får jag?” för den skatt som han betalar i Sverige.

– Det var slarvigt uttryckt, säger ordförandet i ett pressmeddelande på Svenskt Näringslivs hemsida.

1 av 3 | Foto: Janerik Henriksson/TT
Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling. Arkivbild.

Han säger samtidigt att han inte tycker att det är fel att placera pengar i ett annat EU-land än där man själv är bosatt.

– Man kan förstås ställa sig frågan om det är lämpligt att placera pengar i ett annat EU-land än där man själv är bosatt. Jag tycker att det är lämpligt så länge lagar och regler följs, säger Leif Östling.

Och fortsätter:

– Den som hävdar motsatsen har bevisbördan här eftersom det är att hävda att det är olämpligt att följa gällande lagstiftning och EU-rätt.

Medger egoism

Han skriver också att han genom åren har ”bidragit till svensk välfärd” genom att betala skatt på de inkomster han haft i Sverige.

Leif Östling har tidigare sagt till SVT att han har betalat skatt för ”minst 1000 skattebetalare”. Han medgav också att han genom att placera pengarna utomlands, har sett till sitt eget bästa.

– Ja, det finns ju alltid en egoism i det hela. Man frågar sig också: Om man betalar in 20–30 miljoner om året – vad fan får jag för pengarna?

Publicerad:

LÄS VIDARE