President Trump om utredningen mot honom ”Häxjakt”

Av: Ellen Grefberg

Publicerad:
Uppdaterad:

USA:s president Donald Trump har tagit till Twitter för att attackera utredningen mot honom kring vad som kan beskrivas som övergrepp i rättssak.

Trump kallar utredningen för en häxjakt – och medger för första gången att han är under utredning.

USA:s president Donald Trump.
Foto: REUTERS
USA:s president Donald Trump.

USA:s president anklagar sin vice justitieminister för att leda en häxjakt mot honom. Därmed medger president Trump att han är under utredning för att har sparkat FBI:s direktör James Comey.

”Jag utreds för att att ha avskedat FBI-chefen av den man som sade att jag skulle avskeda FBI-chefen. Häxjakt”, twittrade USA:s president Donald Trump på morgonen.

President Donald Trump utreds för beslutet att avskeda FBI-chefen James Comey efter att Comey lett en utredning för FBI om band mellan Ryssland och Trumps valkampanj, skriver CNN.

En fråga som nu utreds är om och hurvida president Trump försökt påverka utredningen genom att sparka James Comey.

Den som leder utredningen gällande utredningen om det ryska inflytandet under presidentvalet är Robert Mueller, tidigare FBI-chef. Han är tillsatt av vice justitieminister, Rod Rosenstein.
Trump skriver i sitt tweet att en person, som amerikanska medier nu pekar ut som Rod Rosenstein, vice justitieminister, bett honom sparka FBI-chefen James Comey.

Rosenstein har tidigare blivit upprörd över anklagelserna att justitiedepartementet skulle ligga bakom avskedningen av Comey.

Under onsdagen twittrade Trump att utredningarna om ett samarbete mellan Trumpkampajen och Ryssland var den värsta häxjakten i amerikansk politiks historia och att den leds av dåliga och förvirrade personer.

Publicerad:

LÄS VIDARE