”Var chockartat med alla dickpics”

Stina Sundling mötte baksidorna med nätdejting – nu har hon skrivit en bok

Publicerad 2020-09-27

Att nätdejta efter 50 är ingen lek.
I alla fall inte som kvinna.
– Flera män jag träffade förväntade sig att jag skulle bli deras erfarna livscoach, säger Stina Sundling, 56, som skrivit en bok om dejting för 50+.

Stina Sundling har skrivit en bok om dejting för 50+.

Romanens huvudperson Stilla har fyllt 50, är nyskild, och har egentligen bara ett problem: Hennes sexlust har kommit tillbaka.

Det är upptakten till sociologen och styrkelyftaren Stina Sundlings debutbok, och bygger på hennes egen erfarenhet av nätdejting.

– Min första reaktion innan jag började dejta var att det skulle bli kul. Den här möjligheten fanns ju inte när jag senast var singel. Nu var det min tur att prova på det.

Men ganska snabbt visade baksidorna sig.

– Jag fick förvisso fler matchningar än jag hade räknat med, men det var också lite chockartat med alla dessa så kallade dickpics som visade sig finnas på riktigt.

”Frågas så mycket om sex”

I boken som beskrivs som en relationsroman talas det öppet om sex, något som för författaren själv hade varit helt främmande.

– Nej gud, det har jag aldrig gjort förut men eftersom det frågas så mycket om sex i dejtingchattarna så tror jag att jag vande mig vid att prata om sex.

Hur gick det då med hennes personliga experiment?

– Det har inte gått så bra, inte sedan jag insåg att jag nog skulle vilja ha ett mer seriöst förhållande.

Vilka skillnader tror du att det finns med nätdejting när man är 50+?

Många fler kvinnor än jag har vittnat om att övre medelålders-, välutbildade och ekonomiskt stabila kvinnor har svårt att hitta en partner som kan ge dem vad de vill ha.

”Väljer hellre ensamheten”

Själv har hon i flera fall förväntats vara energiknippet som ska coacha mannen vidare i livet.

– Men man vill gärna också ha något tillbaka. ­Annars väljer i alla fall jag hellre ensamheten. De där passande männen finns också där ute, men de letar ofta efter yngre kvinnor, så vi möts aldrig i Tindervärlden.

Hur det går för Stilla i boken får man läsa sig till.

Stina Sundlings bok.

Följ ämnen i artikeln