Misstänkt psykisk störning bakom tågknuff

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Kvinnan knuffades ner från perrongen.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kvinnan knuffades ner från perrongen.

33-åringen knuffade en kvinna framför tåget i Lund.

En sinnesundersökning av mannen har gjorts.

Troligtvis led han av en allvarlig psykisk störning, enligt Sydsvenskan.

I början av december knuffades en kvinna i 70-årsåldern ner från perrongen, rakt framför ett godståg på centralstationen i Lund. En 33-årig norrman greps på platsen och kunde kort därefter häktas.

Mannen har erkänt brott och står nu åtalad för mordförsök.

Var en tillfällighet

Det verkade tidigt som en tillfällighet att just kvinnan i 70-årsåldern blev utsatt, något 33-åringen nu även bekräftat i polisförhör.

– Jag har problem med att minnas själva angreppet, men som jag minns det satt jag och väntade på tåget. Att det var hon som blev utsatt för angreppet det var en tillfällighet, har han enligt Sydsvenskan sagt i förhör.

Vidare har 33-åringen sagt att han tar receptbelagd medicin och att han vid tiden för dådet inte hade tagit sin medicin.

Behöver genomgå större undersökning

Den sinnesundersökning som mannen genomgick efter gripandet har enligt Sydsvenskan också visat på att han sannolikt led av en allvarlig psykisk störning då han knuffade ner kvinnan från perrongen. Störningen kvarstod sedan då mannen undersöktes.

Om mannen döms för mordförsök kommer han enligt Rättsmedicinalverket att behöva genomgå en större psykiatrisk undersökning. Först efter att ha genomgått den kan han dömas till fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

Kvinnan blev svårt skadad av överkörningen, men överlevde.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE