Dömd för knivmordet – nu överklagar 27-åringen

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppsala tingsrätt dömde mannen till 14 års fängelse för mord.
Foto: Staffan Claesson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Uppsala tingsrätt dömde mannen till 14 års fängelse för mord.

På torsdagen föll domen mot den 27-åring som i somras knivhögg en 35-åring till döds vid en busshållplats i Eriksberg.

14-års fängelse blev domen för 27-åringen som, trots att han tidigare har erkänt mordet, väljer att överklaga domen.

14 års fängelse blev domen för den 27-årige man som i somras knivhögg en man till döds i anslutning till en busshållplats i bostadsområdet Eriksberg.

I ett inspelat samtal mellan den mördade 35-åringen och en kvinna, som gjorde kort innan mannen hittades död, hörs en mansröst i bakgrunden som ska vara 27-åringen.

Den 27-årige mannen har också, till den polis som grep mannen, själv erkänt att han knivhuggit den 35-årige mannen. Han ska också ha berättat om knivattacken för en bekant strax efter att brottet genomfördes.

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Känd av polisen sedan tidigare

27-åringen var, redan innan mordet, känd av polisen för flera misshandels- och narkotikabrott. Ett rättspsykiatriskt utlåtande har inhämtats från Rättsmedicinalverket där ett enigt team bedömt att mannen inte har begått gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning och att han inte heller vid undersökningen led av en allvarlig psykisk störning.

Enligt tingsrätten har 27-åringen också en intellektuell funktionsnedsättning, och en missbruksproblematik, men att omständigheterna kring mordet inte ska anses försvårande eller förmildrande.

I samband med rättegången har dock 27-åringen, trots sitt eget erkännande, meddelat domstolen att han kommer att överklaga domen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN