19-åring anhållen för mord i garage

Polisen: ”Det är inte gängkriminalitet”

Uppdaterad 2022-04-15 | Publicerad 2022-04-14

En 19-åring är anhållen på sannolika skäl misstänkt för att ha skjutit ihjäl en 23-åring i ett garage i Karlshamn.

Polisen befarar inga hämndaktioner och vill lugna allmänheten.

– Vi ser inte kopplingen att det skulle vara någon slags gängkriminalitet som kan leda till vidare brott, säger Thomas Johansson, presstalesperson polisområde Blekinge och nordöstra Skåne.

Vid halv fyra på onsdagseftermiddagen hittades en skottskadad 23-årig man i ett garage i Karlshamn. Han fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Nu har en 19-åring anhållits för dödskjutningen. Under torsdagen meddelade polisen att mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Vilket är den högre misstankegraden.

Inte gängkriminella

Både offer och misstänkt gärningsman är kända av polisen sedan tidigare.

– Det handlar om mindre grov brottslighet. Mer än så kan jag inte säga, säger Thomas Johansson, presstalesperson polisområde Blekinge och nordöstra Skåne.

Polisen spärrade av platsen där mannen hittades.

Polisen är däremot tydlig med att mordet inte handlar om en uppgörelse inom gängkriminella kretsar.

– I detta fallet är vi övertygade om att det inte är det. Det är en enskild händelse, säger Thomas Johansson.

Han förklarar att polisen gärna vill gå ut med den informationen för att lugna boende i Karlshamn. Och att polisen inte ser någon potentiell risk för hämndaktioner.

– Folk blir väldigt oroliga när det inträffar grov brottslighet. Så är det. I detta fallet är vi övertygade om att det inte har med gängkriminalitet att göra. Detta är en enskild händelse.

Ska ha skjutits i garage

Det initiala larmet till räddningstjänsten på onsdagen rörde en skadad person i ett garage i Karlshamn. När räddningstjänsten kom fram till platsen så hittades den skadade 23-åringen. Då fattade ambulanspersonalen misstanke om att han skjutits.

 Polisens tekniker i ett allmänt parkeringsgarage i Karlshamn där en man hittades med en skottskada.

Polisen tror att skjutningen ska ha ägt rum i garaget.

– Det tror vi. Vi har haft en teknisk undersökning men jag kan inte gå in på några detaljer om dem, säger Thomas Johansson.

Polisen har genomfört dörrknackning i området och talat med personer som befann sig i närheten av brottsplatsen. Enligt Thomas Johansson vill polisen få in fler vittnesuppgifter. Han uppmanar den som kanske har sett eller hört något misstänkt i anslutning till händelsen ska höra av sig.

– Vi vill hemskt gärna få tag på folk om de har befunnit sig i närheten och sett eller hört något. Då får man gärna ta kontakt med polisen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln