Kristersson klippte in M-toppen på Instagram

Uppdaterad 2021-09-15 | Publicerad 2021-09-14

En bild på Ulf Kristerssons Instagram blev i går en snackis i sociala medier.

Bilden visar partiledaren tillsammans med flera andra M-toppar. Men den som tittar närmare på bilden ser något udda: Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) är inklippt längst bak i bilden.

Ulf Kristersson.

I samband med en pressträff där Moderaterna presenterade det som ska utgöra grunden för partiets nya klimatpolitik publicerade partiledare Ulf Kristersson en bild som snabbt väckte uppmärksamhet i sociala medier. Det som fick många att reagera var att Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm, var synbart inklippt bakom sina kollegor.

Hon publicerade själv bilden och avslutade med texten: ”Jag var tyvärr tvungen att rusa efter pressträffen och missade gruppbilden. Men som tur är finns ju Photoshop”.

Bland annat hann P3:s satirprogram ”Tankesmedjan” snappa upp det udda med bilden. Även forskaren och sociala medier-profilen Emma Frans skärmdumpade inlägget och lade ut bilden på Instagram.

A post shared by Emma Frans (@emma_frans)

Journalisten Jack Werner uppmärksammade också bildredigeringen på Twitter.

Anledningen till att König Jerlmyr lades till i efterhand var att hon behövde åka iväg på budgetförhandling och inte hann vara med när bilden togs.

– Moderaterna i riksdagen lade till henne för skojs skull och vi tyckte att det var en rolig grej, säger Andreas Hamrin, presschef för Moderaterna i Stockholms stadshus.