Flygbolagsdraget: Åk hur mycket som helst – eller ät flygmat hemma

Så försöker flygbolag tjäna pengar på inhemska resenärer

Publicerad 2021-10-25

Flyg hur mycket du vill i en månad för 2 200 kronor.

Eller köp en flygmåltid, ät den hemma och ”minns glädjen du kände när du flög”.

Så försöker pressade asiatiska flygbolag överleva coronapandemin.

Nästan inga utländska turister får besöka Japan för närvarande, på grund av coronapandemin. Då tar flygbolaget Peach Aviation ett ovanligt grepp för att öka flygresandet och tjäna pengar, skriver New York Times.

I veckan som gick sålde företaget 150 ”flygluffarpass”. För 2200 kronor – det vill säga 73 kronor om dagen – får de lyckliga innehavarna nu flyga hur mycket de vill mellan bolagets 33 japanska destinationer under en månad.

Asiatiska flygbolag erbjuder flygplansmat – som folk kan äta hemma.

Peach Aviation uppger att de särskilt siktar in sig på ”digitala nomader” som arbetar på distans.

Även i grannlandet Sydkorea erbjuder flera flygbolag låga priser. Ett bolag, T´Way Air, har gått ett steg längre för att få klirr i kassan.

Hugade sydkoreaner kan nu via nätet beställa T´Way Airs flygmåltider. Tanken är att de ska micra till exempel spaghetti, bacon och tomat eller hamburgare med ris och bli påminda om ”glädjen och spänningen de kände när de flög”, trots att de sitter vid matbordet där hemma.

Flera flygbolag i Japan och Sydkorea kämpar med låg beläggning. Peach Aviation flög bara en tredjedel så många personer i juli, jämfört med samma månad 2019.

Flyg hur mycket du vill i en månad för 2 200 kronor, är ett annat erbjudande. Bilden är en genrebild.