HVB-hem

Här ger personalen den minderårige en lapdance

Av: 

Jill Sjölund

NYHETER

Här gör personal på ett HVB-hem en lapdance på den minderårige ungdomen.

Enligt SVT var flera anställda med på festen där man ska ha druckit alkohol, spytt och dansat.

– Det är helt oacceptabelt, säger Jan Andersson, kommunikatör vid Åmåls kommun.

Festen ägde rum i en lägenhet i Åmål i februari. I lägenheten fanns bland annat en ensamkommande ungdom som bor på ett HVB-hem i staden och två kvinnliga anställda. På en film kan man se hur en av kvinnorna dansar intimt för pojken.

– Det är grovt oaktsamt och olämpligt av personal att vara på en fest med en minderårig. Vi ser mycket allvarligt på detta, säger Jan Andersson.

Kvinnorna stängdes genast av

Enligt Jan Andersson fick kommunen reda på vad som hänt den 10 februari. De två kvinnorna stängdes genast av och en Lex Sara-utredning inleddes.

– Den ena i personalen som var med på festen sa upp sig direkt och den andra sa upp sig vid ett senare tillfälle i samband med pågående utredning, säger han.

Enligt källor till SVT har det även funnits en sexuell relation mellan en anställd på HVB-hemmet och en minderårig ungdom.

– Vi har inte fått några belägg om att det ska ha skett. Vi känner inte till några fler händelser än den här festen. Om det kommer in fler misstankar så kommer vi agera på det direkt, säger Jan Andersson.

– Det som händer nu är att en Lex Sara-rapport ska upp i kommunstyrelsen på onsdag med förslag att man går vidare med en anmälan så att IVO (Inspektionen för vård och omsorg) får granska ärendet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

HVB-hem

Åmål