Här tar hon helt fel på nyheten om Shakespeare och vaccinet

Publicerad 2021-05-30

Att vara eller inte vara?

Nej, det är inte frågan.

Det argentinska programledaren undrade i stället: Vem var det som dog?

William ”Bill” Shakespeare, 81, var i december näst först i världen att få Pfizers vaccin mot covid-19. Tidigare i veckan dog han på sjukhus i Coventry. Han drabbades av en stroke utan kopplingar till vaccinet, uppger BBC.

När tv-kanalen Canal 26 i Argentina skulle rapportera om nyheten i torsdags stod programledaren Noelia Novillo för vad som bäst kan beskrivas som förvillelser eller en förväxlingskomedi.

Inte minst engelsk press frossar nu i historien och det är mycket väsen – men inte för ingenting. Nyhetsankaret trodde nämligen att det var den världsberömde dramatikern William Shakespeare som hade avlidit.

– Vi har nåtts av nyheten som har chockat oss alla med tanke på denne mans storhet. Vi pratar om William Shakespeare och hans död, sa hon.

Gracias por tanto, internet.
https://t.co/O4RpS1t1mH

Scoopet är förvisso sant, men 405 år gammalt. Som bekant är döden en skuld som ingen kan betala mer än en gång.

Noelia Novillo fortsatte med att beskriva Shakespeare som ”en av det engelska språkets viktigaste författare”.

– För mig var han mästaren, sa hon.

Nu är hela världen en scen för programledaren när nyheten vevas i internationella medier. Själv var Noelia Novillo snabb att be om ursäkt.

– Jag uttryckte mig illa. Jag missade en punkt, ett komma, en parentes, sa hon enligt El Mundo.

Den spanska tidningen noterar också att kollegor i Argentina försvarar Noelia Novillo mot den våg av kritik och hånfulla memes som spridits efter sändningen.

”Jag älskar dig. Du är en utmärkt person och en fantastisk programledare”, skriver journalisten Martin Liberman på Twitter.

Slutet gott, allting gott?