Småbarnspappa misstänks för våldtäkter

Församlingen: Det är oerhört chockerande

Av: 

Ebba Thornéus

NYHETER

Den nu häktade småbarnspappan misstänks för grov våldtäkt och grovt sexuellt ofredande.

I frikyrkan, där mannen är medlem, är man chockad över anklagelserna.

– Besvikelsen över det som hänt är verkligen stor, och han måste ta sitt ansvar, säger en representant till Aftonbladet.

På måndagen häktades den misstänkte småbarnspappan, som är i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och grovt sexuellt ofredande.

Mannen har i polisförhör erkänt brotten och hans försvarare uppgav under häktningsförhandlingen att mannen är villig att samarbeta i polisutredningen.

– Min klient erkänner de här gärningarna, han tycker att det är skönt att han nu är hos polisen och att dessa sakerna ska få en riktig utredning, säger mannens advokat Hanna Lindblom.

Den misstänkte mannen.

Kyrkan: Oerhört tragiskt

Som Aftonbladet tidigare har berättat är mannen sedan flera år tillbaka medlem i en frikyrka där han tidigare haft en framträdande roll och lett både andakter och bönestunder.

En ansvarig inom kyrkan bekräftar att hen har kännedom om misstankarna mot mannen.

– Jag hörde om det i går kväll. Den är oerhört chockerande och tragiskt, framförallt för de drabbade kvinnorna som blivit utsatta. Hela den här situationen kom verkligen som en överraskning för mig och andra i församlingen.

– Detta är inte ett acceptabelt beteende och det är viktigt att rättsystemet nu får ha sin gång nu men även han måste ta sitt ansvar.

Polisen vid brottsplatsen i Täby.

Är fortfarande medlem

Representanten bekräftar att mannen fortfarande är medlem, men säger att han inte varit särskilt aktiv de senaste åren.

– Jag har tidigare haft en mycket positiv bild av honom, och minns honom som positiv och ansvarstagande. Besvikelsen och sorgen över det som hänt är verkligen stor, både hos mig och andra i församlingen.

– Detta är en oerhört tragisk sak.

Polisen på plats vid brottsplatsen i Täby.

”Inget som ursäktar”

På frågan om mannen fortsatt kommer kunna vara medlem säger representanten att det inte är hens beslut, men att hen finner det mycket svårt att tro.

– Detta är absolut inte förenligt med det vi står för eller den kristna läran. Det finns ingenting som ursäktar eller accepterar ett sådant här beteende, och jag har full förståelse för att det finns förväntningar på en person som inte bara är medlem i en kristen församling utan också ställer sig i en talarstol och predikar om hög moral.

 

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Polisen om misstänkte småbarnspappan: Utesluter inget

ÄMNEN I ARTIKELN

Småbarnspappa misstänks för våldtäkter

Våldtäkt