Gammal lärarbostad på klicktoppen i Uppsala

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Stavby skolas gamla lärarbostad drog många blickar till sig på Hemnet förra veckan.

Men Gräns Säteri och tre andra bostäder drog ännu fler.

 Skölsta, Uppsala.
Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.
Skölsta, Uppsala.

1. Skölsta, Uppsala

Pris: 5 700 000 kronor. Antal klick: 7 411. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den mest klickade boastaden hittar vi 15 minuters bilfärd öster om centrala Uppsala. Huset som är på 164 kvadratmeter rymmer sex rum. Den har en äldre del, från 1968, med vardagsrum, tre sovrum, med kök med spiskassett, matplats och badrum samt en nyare tillbyggnad med ytterligare ett sovrum, tvättstuga, badrum och allrum. Allrummet som ligger på övervåningen är öppet till nock. På tomten hittar vi också ett uterum, ett spabad och carport.

Foto: Skeppsholmen fastighetsmäkleri
Rasbo, Uppsala.

2. Rasbo, Uppsala

Pris: 10 900 000 kronor. Antal klick: 7 291. Mäklare: Skeppsholmen fastighetsmäkleri.

Den näst mest klickade boastaden, Gräns Säteri, toppade den förra listan. Säteriet som är ifrån 1700-talet har fem byggnader, varav två fungerar som bostäder, och ligger intill öppna fält, åkerholmar och blandskog norr om Uppsala. Bostadshusen är varsamt renoverade med traditionella metoder, enligt mäklaren, och i dem hittar vi flera tidstypiska detaljer såsom kakelugnar, öppna spisar, plankgolv och stänkmåleri. De andra byggnaderna fungerar som ateljé, ramverkstada och ladugård. Den sammantagna byggnadsarean är 723 kvadratmeter och tomten sträcker sig över hela 1,4 hektar.

Foto: Widerlöv&co
Bälinge/Svista, Uppsala.

3. Bälinge/Svista, Uppsala

Pris: 4 795 000 kronor. Antal klick: 7 196. Mäklare: Widerlöv&co.

Den tredje mest klickade bostaden ligger 15 minuters bilfärd norr om centrala Uppsala. Huset som är från 1983 har totalrenoverats och rymmer i dag sex rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi köket med plats för matbord, ett vardagsrum, två sovrum, ett badrum och en tvättstuga. En trappa upp finns ytterligare två sovrum med kattvindar, ett allrum och badrum. På tomten finns också ett dubbelgarage med förråd.

Foto: Svensk fastighetsförmedling
Frövitorp, Uppsala.

4. Frövitorp, Uppsala

Pris: 4 995 000 kronor. Antal klick: 6 850. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger nära Ekoln, söder om Uppsala. På tomten, som sträcker sig över hela 14,3 hektar, samsas ett enklare bostadshus med omfattande renoveringsbehov, ekonomibyggnader och en mindre gäststuga.

Foto: ERA Real Estate
Stavby, Uppsala.

5. Stavby, Uppsala

Pris: 3 395 000 kronor. Antal klick: 6 000. Mäklare: ERA Real Estate.

Den sista bostaden på listan, Stavby skolas gamla lärarbostad, ligger knappt en halvtimme nordost om centrala Uppsala. Huset är från 1920 och sträcker sig över 334 kvadratmeter, varav 110 räknas som biarea. Det rymmer åtta rum, fördelat på två plan. På översta plan hittar vi sex sovrum, balkong och två toaletter. På entréplan finns två vardagsrum med öppen spis, två kök och två toaletter. På källarplan finns bland annat ett sovrum och tvättstuga. På tomten som är på 3 191 kvadratmeter finns även en loge med garage och förråd.

Publicerad:

LÄS VIDARE