Ett nytt trängselproblem – vid kontroller i Malmö

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen.

Trängselkontrollerna på restauranger, kaféer och barer går vidare.

Den gångna veckan noterades problem hos en verksamhet i staden.

– Vår bild är att det fungerar bra på de allra flesta av serveringsställena i Malmö, säger Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Efter flera veckor utan några trängselproblem noterade miljöförvaltningen i Malmö förrförra veckan åtta (!) avvikelser på restauranger, kaféer och barer.

Den gångna veckan genomfördes 39 nya inspektioner, vilka renderade i en ny avvikelse. En ny kontroll av verksamheten kommer därför att genomföras den här veckan.

– Trots att vi ser fler människor i rörelse är vår bild att det fungerar bra på de allra flesta av serveringsställena i Malmö. Där vi hittar undantag och där det finns avvikelser, gör vi snabba återbesök som åtgärdas på bra sätt. Det är viktigt att verksamheter och folk tar sitt ansvar och fortsätter att hålla avstånd mellan varandra för att minimera risken med smittspridningen, säger Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö stad, i ett pressmeddelande.

Över 500 inspektioner

Förutom nya trängselproblem hos en verksamhet gjorde miljöförvaltningen den gångna veckan även fem uppföljande kontroller, hos verksamheter som tidigare haft problem, men samtliga av dem bedöms ha gjort bra åtgärder.

Miljöförvaltningen fokuserade den senaste veckan bland annat på verksamheter på Lilla Torg och i Saluhallen.

Sedan mitten av april har över 530 trängselinspektioner gjorts i Malmö, där avvikelser noterats hos 56 olika verksamheter.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE