Prinsessan Märtha Louise.
Foto: LOTTE FERNVALL
Prinsessan Märtha Louise.

Prinsesstiteln tas bort efter kärleksturnén

Publicerad:
Uppdaterad:
Prinsessan Märtha Louise.
Foto: LOTTE FERNVALL
Prinsessan Märtha Louise.

NYHETER

Märtha Louise: Jag märker att det provocerar

Norska Märta Louise lägger bort prinsesstiteln.

I alla fall när hon inte jobbar för kungahuset.

Tålamodet med den 41-åriga prinsessans olika intressen, som ligger en bit utanför mittfåran, har varit stort i Norge. Men efter att hon åkt på kärleksturné med amerikanske schamanen Durek Verrett, 44, har många fått nog. Turnén är döpt till ”Prinsessan och schamanen”.
I maj stoppades ett framträdande i en kyrka i Stavanger.

Märtha Louise och hennes föräldrar, kung Harald och drottning Sonja,

har diskuterat frågan om prinsesstiteln tidigare. Då sa prinsessan att det inte var aktuellt att skippa den.

– Det är inte något jag överväger. Jag är en del av den familjen, sa hon då.

”Gör några ändringar”

Nu knappt tre månader senare har hon tänkt om. I ett långt inlägg på Instagram skriver hon bland annat om prinsesstiteln:

”Det var ett felsteg och jag märker att det provocerar när prinsesstiteln används på det här sättet. I samråd med min familj har vi kommit fram till att det är bäst att vi gör några ändringar.

Vi har därför gemensamt kommit fram till att jag använder prinsesstiteln när jag representerar kungahuset, gör mina officiella uppdrag i in- och utland och i privata sammanhang. Jag ska från och med nu inte använda den i kommersiella sammanhang.”

Det norska kungahuset tillkännagav också förändringen på sin sajt.

Påstår att han är pånyttfödd

2002 förlovade sig Märtha Louise med kontroversielle författaren Ari Behn som festade regelbundet i Oslos nattliv. Efter bröllopet avsade hon sig apanaget. Paret skiljde sig 2016, efter att ha fått tre döttrar: Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11 år.

Den nya kärleken Durek hävdar bland annat att han blev diagnosticerad med en obotlig njursjukdom som ledde till att han dog, men att han blivit pånyttfödd.

Märtha Louise är känd för sin tro på änglar och har skrivit flera böcker om dem. Prinsessan är också utbildad fysioterapeut och rosenterapeut. 2007 startade hon en ”änglaskola” med dyra kurser i healing och konsten att tala med änglar. Skolan är numera nedlagd.

Publicerad:

LÄS VIDARE