Quaden, 9, ledde ut rugbylag på plan

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Den gripande videon där Quaden Bayles, 9, säger att han vill ta sitt liv har berört en hel värld. Nu har det massiva stödet lett till att han fått kliva ut på planen tillsammans med rugbyspelare.

Nioårige Quaden Bayles mamma, Yarraka, delade tidigare i veckan en video på sin förkrossade son. Pojken, som bor i australiska Queensland, mobbas för sin kortvuxenhet och säger i klippet att han inte längre vill leva.

Nu stöttas han av en hel värld, och fick på lördagen leda ut spelare från Indigenous All-Stars på gräsplanen, rapporterar BBC.

– Vi stöttar dig och vill se till att du mår bra. Vi vill ha dig här, vi vill att du leder oss ut i helgen, sa spelaren Rabbitoh Latrell Mitchell i en video.

Stödet till Quaden är enormt.
Foto: Jason McCawley / Getty Images AsiaPac
Stödet till Quaden är enormt.

Över fyra miljoner kronor insamlade

Enligt BBC berättade mamman Yarraka Bayles på fredagen att Quaden gått från den värsta dagen i sitt liv till den bästa. Nu hoppas hon att sonens historia ska få fler att ta ställning mot mobbning.

En insamling har startats för att stötta Quaden. Den är i dagsläget uppe i 460 000 amerikanska dollar. Det motsvarar över 4,5 miljoner svenska kronor.

Pengarna ska gå till en Disneyland-resa och det som blir över ska skänkas till anti-mobbning-organisationer.

Foto: Jason McCawley / Getty Images AsiaPac
Quaden, 9, lider av kortvuxenhet.
Publicerad:

LÄS VIDARE