Apple-återförsäljaren Digital inn i konkurs

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Digital inn, med butik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala, har försatts i konkurs.
Foto: GOOGLE STREET VIEW
Digital inn, med butik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala, har försatts i konkurs.

Den 15 januari i år valde Ambia Trading Group AB att ta över Teknikmagasinet som då hade gått i konkurs.

Knappt tre månader senare väljer samma företag att försätta Apple-återförsäljaren Digital inn, med butik på Dragarbrunnsgatan i Uppsala, i konkurs.

På tisdagen valde ägarna att lämna in konkursansökan in för både Digital Inn Holding AB och Digital Inn AB, vilket Breakit var först med att berätta.

“Mot bakgrund av de omständigheter som föreligger, där verksamheten i Digital Inn sedan en tid står stilla och där coronavirusets effekter omöjliggör normal drift, bedömer styrelsen att konkurs nu tyvärr är den enda vägen”, skriver ägarna Ambia i ett pressmeddelande.

Tingsrätten bedömde att fortsatt drift inte var möjligt

I ett beslut från Stockholms Tingsrätt tidigare i april meddelades att rekonstruktionen för Digital Inn AB ska upphöra. Tingsrätten baserade beslutet på bedömningen att fortsatt drift inte är möjligt.

Digital Inn hade planer på att överklaga tingsrättens beslut till Svea Hovrätt, men nu blir det alltså konkurs i stället.

Foto: Johan Nilsson / TT

Kan startas ny verksamhet

Ägarna Ambia Trading Group AB har tidigare avslöjat att det finns planer att starta upp en ny verksamhet med samma inriktning.

”Vår förhoppning är att kunna hitta något litet frö till fortsatt verksamhet för vi har väldigt duktig personal i Digital Inn som vi gärna vill göra något tillsammans med framåt. Det finns en bra relation till kunder, och fortfarande till många leverantörer”.

Publicerad:

LÄS VIDARE