Misstänks ha slagit man medvetslös med verktyg

Uppdaterad 2020-09-10 | Publicerad 2020-09-03

En 31-årig man fördes till sjukhuset med sårskador i huvudet den 25 september.

Nu åtalas en 33-årig man vid Uppsala tingsrätt, misstänkt för grov misshandel.

Enligt honom försvarade han sig med en hammare när han blev knivhotad av den andra mannen.

Mannen som hamnade på lasarettet i Enköping med fem stycken 0,5 centimeter djupa sår i huvudet hade gått hem till den andra mannen för att utkräva en skuld på 1 500 kronor. Det är båda männen enliga om i förhör med polisen.

Men vad som hände sedan, när 31-åringen väl knackat på dörren den 25 september i fjol är de inte överens om.

Olaga hot med kniv

Enligt 33-åringen gav han sig på den andra mannen med hammare eftersom 31-åringen var beväpnad. Han berättar i förhör med polisen att han var livrädd och att 31-åringen försökte hugga honom med en kniv flera gånger. Vilket han misslyckades med.

Det förnekar 31-åringen. Han berättar i förhör med polisen att han kom till den andra mannens hem med fredliga avsikter och att han till och med höll upp sina händer i luften för att demonstrera just det. Han förnekar olaga hot, vilket han i sin tur åtals för.

Hammaren hade inte något synligt blod, men det hade påsen som den lagat i.

Blodig skiftnyckel

Några vittnen, som även filmat händelsen, berättar att de sett männen när de bråkade och rullade runt på marken utanför ytterdörren i bostadsområdet i Bålsta, Håbo. Ett annat vittne, som larmade polisen, såg hur 31-åringen sedan förlorade medvetandet strax efter bråket.

Polispatruller hittade en hammare och skiftnyckel med blod från 31-åringen vid bostaden. 33-åringen minns inte att han använt skiftnyckeln mot den andra mannen.

31-åringen åtalas också för ringa narkotikabrott vid samma tillfälle.