Polisen återupptar sökandet efter Amela – vädjar om tips

Publicerad 2022-02-25

Polisen återupptar sökandet efter Amela, som är försvunnen sedan natten till alla hjärtans dag.

De söker bland annat iakttagelser från riksväg 47 och 44 under natten.

– Det är viktigt för oss att de som passerat platsen vid denna tidpunkt hör av sig, säger utredaren Niklas Lindström.

24-åriga Amela är försvunnen sedan natten till alla hjärtans dag. Hon har sökts både av polis och Missing people utan framgång, men nu börjar polisen återigen leta efter henne. Det rapporterar Bohusläningen.

Sökandet sker sedan i går i ett avgränsat område vid Grästorp.

Vädjar om hjälp

Polisen i Skaraborg vädjar också om hjälp. De vill komma i kontakt med personer som ”färdats i bil på riksväg 47 vid Grästorp och passerat till eller från vägkrogen Tre älgar på riksväg 44 mellan klockan två och fyra på natten till alla hjärtans dag den 14 februari”, skriver polisen.

– Vi vill komma i kontakt med dem oavsett om man gjort några iakttagelser eller ej, säger Niklas Lindström, utredare vid grova brott Skaraborg.

Vittnen som vill komma i kontakt med polisen kan ringa 114 14.

Natten mellan den 13 februari och alla hjärtans dag var sista gången som någon i Amelas familj hade kontakt med henne.

Innan försvinnandet hade Amela tillsammans med sina syskon hälsat på sin mamma på sjukhuset. Därefter ska hon ha gett sig ut på en kvällspromenad i Grästorp.

Sista kontakten familjen haft med henne är natten till måndagen, klockan 00.30, då hon ringde sin ena syster och berättade att hon var på väg hem.

38-årig man anhållen

En 38-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för människorov. Mannen och Amela känner varandra och mannen har varit en av hennes arbetsgivare. Det var även mannen som anmälde Amela försvunnen.

När den 38-årige mannen sedan greps och fick frågor om vad de gjorde tillsammans i bilen mitt i natten, och var Amela sedan försvann, har han inte kunnat lämna en trovärdig förklaring om vad som har hänt, enligt åklagaren i ärendet.

– Han har lämnat uppgifter som är så osannolika att han blir misstänkt, har kammaråklagare Lars Johansson tidigare sagt.

Du kan läsa mer om fallet här.

Amela, 24, är spårlöst brota. Polisen jobbar för högtryck för att hitta henne. En specialgrupp har nu tillsatts för att lösa det mystiska försvinnandet.

ANNONS