Victoria firar drottning Sonjas 70-årsdag

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-04

Hovet: Även kungen och drottningen är på plats

Norska drottning Sonja fyller 70 år och firas av bland annat kung Harald, kronprins Haakon och hans fru kronprinsessan Mette-marit.

Men även våra svenska kungligheter är på plats i Norge.

– Kungaparet och kronprinsessan ska dit för att uppvakta drottning Sonja. De åker idag, säger Ann-Christine Jernberg som är pressansvarig.

Drottning Sonja och Kung Harald under firandet.

Drottning Sonjas 70-årsdag firas med pompa och ståt i Norge. Under förmiddagen hann den norska kungafamiljen med ett besök i domkyrkan i Stavanger. Sedan överlämnar den norska statsministern Jens Stoltenberg regeringens gåva till drottningen.

Självklart ska även Sveriges kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria fira den norska drottningens högtidsdag. De reser till Oslo i dag och kommer stanna i Norge till på fredag.

– Men exakt vad kungafamiljen har planerat för typ av uppvaktning vet jag inte, säger Ann-Christine Jernberg som är pressansvarig vid hovet till aftonbladet.se.

Vad kan du berätta om deras relation till drottning Sonja?

– De träffas ganska ofta och känner varandra väl.

Är gudmor

Kronprinsessan har dessutom en speciell relation till kronprins Haakon och Mette-Marit, eftersom hon är gudmor åt deras dotter Ingrid Alexandra.

Vid klockan 14.00 i dag bjuds det på lunch för den norska kungafamijen och dess gäster på Hall Toll och på kvällen blir det festmiddag på Flor og Fjære.

Även morgondagen bjuder på ett digert program för norska kungaparet med gäster. Bland annat planeras en härlig båtresa och festligheterna avslutas på det norska kungaparets sommarresidens.

Susanna Vidlund

ANNONS