Comeys bokhot: Folket kommer få höra min historia

Publicerad 2018-03-17

James Comey.

Ordkriget mellan sparkade FBI-topparna och USA:s president Donald Trump når nu nya höjder.

Förre FBI-chefen James Comey slår tillbaka mot Trump – och väntas avslöja information om presidenten i sin bok som släpps nästa månad.

”Det amerikanska folket kommer väldigt snart att få höra min historia. Då kan de själva avgöra vem som är hedervärd och vem som inte är det”, skriver han på Twitter.

I maj 2017 sparkades James Comey som FBI-chef av Donald Trump, på inrådan av justitieminister Jeff Sessions och vice justitieminister Rod Rosenstein.

“Comey förlorade förtroendet från nästan alla i Washington, både republikaner och demokrater. När saker lugnar ner sig kommer de tacka mig”, twittrade presidenten då.

Comey ansvarade för utredningen om de eventuella samröret mellan Trump-administrationen och Ryssland och hade bara dagar före han fick sparken frågats ut av senaten.

”Skenhelige James Comey...”

Under natten till lördag, svensk tid, fick FBI:s vicechef Andrew McCabe sparken – med timmar kvar till pensionen.

Donald Trump kallade det för en ”bra dag för demokratin” och skrev vidare att ”skenhelige James Comey var hans chef och fick McCabe att se ut som en körgosse. Han visste allt om lögnerna och korruptionen som pågick på högsta nivå inom FBI”.

Men det tog inte lång tid innan James Comey kom med en motattack.

”Amerikanska folket kommer få höra min historia”

"Herr president, det amerikanska folket kommer väldigt snart att få höra min historia. Då kan de själva avgöra vem som är hedervärd och vem som inte är det”, skriver han på Twitter.

Comey har under en tid arbetat på boken ”A higher loyalty – truth, lies, and leadership” som handlar om tiden på FBI.

James Comey ska, likt nyss sparkade Andrew McCabe, ha fört minnesanteckningar från mötena med Trump.

Boken är nu färdig och väntas komma ut i handeln nästa månad – med buller och bång.

Följ ämnen i artikeln