Fransk familj försvunnen – mystiska fynd gjorda i Brest

Publicerad:

NYHETER

Familjen Troadec har varit försvunna i två veckor.

Nu har fransk polis officiellt startat en mordutredning efter mystiska fynd i familjens bostad – och nya upptäckter nästan 300 kilometer bort.

– Det är som om tiden stannat i huset, säger åklagare Pierre Sennès.

1 av 6 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Ingen har sett till familjen Troadec sedan 16 februari. Sedan dess är föräldrarna Pascal och Brigitte samt deras barn Sebastien, 21, och Charlotte, 18, försvunna.

Ingen har sett till familjen Troadec sedan 16 februari. Sedan dess är föräldrarna Pascal och Brigitte samt deras barn Sebastien, 21, och Charlotte, 18, försvunna.

I början av veckan beslutade de franska myndigheterna att utreda familjens mystiska försvinnande som misstänkta mord, uppger BBC.

Vid husrannsakan i familjens tvåvåningshus utanför Nantes i västra Frankrike gjorde polisen fynd av blodspår. Polisens tekniker ska ha hittat blod från alla familjemedlemmar utom 21-årige sonen Sebastien.

Polisen har också gjort fynd som knyts till familjen Troadec drygt 300 kilometer från deras hem. Det ska röra sig om ett par byxor och id-handlingar som påträffats i närheten av kuststaden Brest av en joggare under onsdagen.

Enligt AFP rör det sig om ett identitetskort tillhörande familjens dotter Charlotte.

Fyndet blev inledningen på en stor insats i området som genomsöktes av bland annat polisens tekniker och hundar.

Poliskällor uppger för AFP att sonen Sebastien misstänks för att ha ”satt en makaber plan att göra sig av med sina familjemedlemmar och kanske sig själv i verket”.

I bostaden ska också någon ha försökt städa undan blodspår enligt polisen, uppger France 24.

Åklagaren Pierre Sennès uppger att blodfläckar upptäckts på flera håll i bostaden och det finns spår som tyder på att någon försökt torka bort dem. Blod har också hittats på Sebastiens telefon och på 18-åriga Brigittes klocka.

I bostaden stod disken i diskhon och kylskåpet var fullt med mat. Tvättmaskinen var också full med blöt tvätt.

Däremot fanns inga av familjens tand- eller hårborstar kvar i huset, enligt France 24. Sängkläderna ska också ha tagits från sängarna och del sänglinne hängde på tork i huset.

Ingen i familjen har använt sin mobiltelefon sedan de försvann, Sebastiens telefon var den sista som stängdes av den 17 februari. Den äldste sonens bil ska också vara försvunnen, enligt åklagaren.

I franska medier jämförs den mystiska händelsen med ett snarlikt drama som uppdagades 2011 i Nantes-regionen.

Då rapporterades en fyrabarnsfamilj saknad. I familjens trädgård hittades ett kapat ben och sedan fann polisen även tre kroppar. Familjefadern Xavier Dupont de Ligonnes misstänks ha mördat sin familj och han är ännu på fri fot, skriver AFP.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN