Stillsam begravning för 15-årige Jaffar Ibrahim

Av: Susanna Nygren

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

I en vit kista färdades idag 15-åriga Jaffar Ibrahim till sin sista vila. Han sörjs av släkt, vänner och skolkamrater samt lärare.

Efter begravningen på Östra kyrkogården efterlyste Jaffars familj hårdare tag mot kriminella.

– Det måste bli hårdare straff och bättre kontroll av kriminella, sa Younes Aldahdouli, Jaffars kusin.

I dag tog familj, släkt och vänner farväl av 15-årige Jaffar Ibrahim som sköts ihjäl utanför en pizzeria på Möllevången, Malmö.

Ceremonin hölls i Khadija-moskén på Rosengård. Sedan färdades den vita kistan i en kortege till Östra kyrkogården.

Framme vid kyrkogården hjälptes manliga släktingar och vänner åt att bära kistan fram till gravplatsen.

1 av 2 | Foto: Foto: Krister Hansson
I en vit kista färdades idag 15-åriga Jaffar Ibrahim till sin sista vila.

När Jaffar lagts till sista vilan täckte männen – enligt sunnimuslimsk tradition – över graven med jord. Sedan visade de sin respekt till familjen genom att gå fram och ta dem i hand.

Mitt i raden av sörjande stod Jaffars pappa. Med kinderna röda av gråt skakade han tålmodigt hand med alla. En av dem var Jaffars vän Ali.

– Jag vet inte hur vi ska kunna leva vidare efter detta. Hans pappa och mamma kom hit för hans skull. De flydde från kriget för hans skull och så hände detta, sa Ali.

Efter begravningen på Östra kyrkogården efterlyste Jaffars familj hårdare tag mot kriminella.
Foto: Foto: Krister Hansson
Efter begravningen på Östra kyrkogården efterlyste Jaffars familj hårdare tag mot kriminella.

Omkring 100 personer följde Jaffar till hans sista vila. Många dröjde kvar länge och bad vid hans grav.

– Vi tackar alla som har kommit idag. Jag hoppas verkligen att något sådant här inte händer igen, sa Younes Aldahdouli, Jaffars kusin.

Han kräver hårdare straff för kriminella men menar också att samhället måste jobba mer förebyggande – så att unga inte hamnar i kriminalitet.

– Vi måste ha bättre koll på kriminella och det behövs mer fritidsgårdar för ungdomar. Så att de inte slösar sin tid på kriminalitet. Först är det som lek att hänga ute på stan och sedan blir det värre och värre, sa Younes Aldahdouli.

Flera andra sörjande uttryckte liknande frustration över den grova kriminaliteten.

– Det måste vara livstidsfängelse för mord. Så att man inte vågar göra något. Det räcker inte med att man är ute efter 10 år, säger Ali.

Foto: Foto: Krister Hansson
När Jaffar lagts till sista vilan täckte männen – enligt sunnimuslimsk tradition – över graven med jord.

Det var kvällen den 9 november som 15-årige Jaffar Ibrahim och en kamrat besköts utanför en pizzeria på Ystadsgatan. Jaffar sökte skydd inne på pizzerian men överlevde inte.

Den jämnårige kamraten fick också livshotande skador. Han överlevde troligen tack vare att en privatperson agerade och körde honom till akuten.

Flera övervakningskameror i området har fångat hur två personer flydde från platsen på cykel. Polisens teori är att det är de misstänka skyttarna. Men någon misstänkt är ännu inte gripen.

– Det måste ut mer poliser i samhället. Det går att stoppa utvecklingen men vi måste ha fler poliser, säger Ali, vän till Jaffar.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE