Polisen ryter till efter återkommande stenkastning

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Problemen med stenkastning har varit återkommande.
Foto: Hanna Franzén/TT / TT NYHETSBYRÅN
Problemen med stenkastning har varit återkommande.

När områdespolis var på plats i ett bostadsområde i Nyköping möttes de av stenkastning. Nu ryter de till i ett inlägg på Facebook:

”Vi blåljuspersonal är människor och vill precis som ni andra komma hem efter arbetspasset.”

För ett par veckor sedan skedde en skottlossning mot ett flerfamiljshus i stadsdelen Brandkärr i Nyköping. Efter det har polisen ökat sin närvaro i området, skriver Södermanlands Nyheter.

På fredagskvällen utsattes både polis och väktare för stenkastning – och en av rutorna på en polisbil krossades. Nu kommenterar Nyköpingspolisen händelserna i ett inläggFacebook.

”Oavsett om man blir provocerad eller inte vill ha polisen närvarande kastar man aldrig någonsin stenar. Aldrig. Vi blåljuspersonal är människor och vill precis som ni andra komma hem efter arbetspasset”, skriver de i inlägget.

Polisen: Aldrig okej

Enligt nattvandrare och boende i området som Södermanlands Nyheter har pratat med ska polisen ha agerat provokativt.

– Jag har full respekt för medborgares bild när man ser olika fragment av en händelse. Men oavsett om man blir provocerad eller tycker att polisen inte ska vara närvarande, så kan det aldrig vara okej att bemöta blåljuspersonal med stora stenar. Under inga omständigheter, säger kommunpolisen Nina Gual till tidningen.

Vidare skriver Nyköpingspolisen att den ökade närvaron kommer att fortgå.

”Vi kommer att ha ökad närvaro och finnas där för de medborgare som vill att vi ska vara där”, skriver de i Facebookinlägget.

Publicerad:

LÄS VIDARE