Alexander fyller fyra – men får fira utan farfar

Uppdaterad 2020-04-20 | Publicerad 2020-04-19

I dag fyller prins Alexander fyra år.

Familjen brukar alltid fira privat.

I år kan det dock bli något mer privat än vanligt.

Just nu är det mer familjesamvaro än normalt på Villa Solbacken på Djurgården, där prins Carl Philip och Sofia bor med barnen Alexander och Gabriel.

Carl Philip och Sofia har via Instagram gett en inblick i deras liv just nu. ”Precis som alla andra försöker vi att digitalisera det arbete vi kan och arbeta hemifrån”, skrev de i slutet av mars.

Prins Alexander, här tre år gammal, firar sin fyraårsdag utan den övriga kungafamiljen på plats.

Sofia hyllas

Sofia berättade dessutom i veckan att hon hoppar in på Sofiahemmet, för att städa och ta hand om patienter.

”Inom ramen för ’beredskapslyftet’ är jag nu placerad på en av sjukhusets vårdavdelningar där jag tillsammans med andra nyutbildade kollegor stöttar och avlastar vårdpersonalen”, skrev hon på Instagram.

Hennes initiativ har hyllats i utländska medier som Tatler, Daily Mail, Fox News, People, Instyle och India Today.

I dag blir det födelsedagsfirande på Villa Solbacken. Södermanlands hertig, prins Alexander Erik Hubertus Bertil, fyller fyra år.

Inget stort kalas

Carl Philip och Sofia har för vana att hålla det hela privat. Men nu under coronapandemin kan det bli mer privat än vanligt, utan den övriga kungafamiljen på plats.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia befinner sig tills vidare på Stenhammars slott tolv mil söder om Stockholm. Kronprinsessan Victoria och hennes familj håller sig på Haga i Solna precis norr om Stockholm.

Prinsessan Madeleine med maken Chris O’Neill och barnen stannar i Florida.

Näst på tur att fylla år är Alexanders farfar, kung Carl Gustaf. På valborgsmässoafton blir han 74 år. Men i år är det traditionella födelsedagsfirandet på slottets yttre borggård inställt.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och barnen prins Gabriel och prins Alexander. Bilden är från 2019.