Sjuksköterska åtalas i stor narkotikahärva

TT

Publicerad 2020-05-29

En sjuksköterska misstänks vara inblandad i en stor narkotikahärva i Sjuhäradsbygden. Arkivbild.

En sjuksköterska inom kriminalvården misstänks bland annat för att ha stulit narkotikaklassade läkemedel från sin arbetsplats. Nu åtalas hon misstänkt för att vara inblandad i en stor narkotikahärva i Sjuhäradsbygden, skriver Borås Tidning.

– Hon tillkom som misstänkt i samband med husrannsakningarna i det här stora narkotikaärendet, säger Joel Pollnow, kammaråklagare i Borås, till tidningen.

Tre män står redan åtalade för grova narkotikabrott då polisen bland annat har hittat tre kilo amfetamin i en bil samt utrustning för narkotikaframställning i en bostad.

– Om inte vi ingripit så hade det troligtvis framställts ännu mer amfetamin i stugan. Både anträffade ingredienser och utrustning tyder på det, och via telefonavlyssningen framgår också att fler kunder stod på tur, sade Magnus Reinholdsson, gruppchef vid Grova brott, till BT tidigare i veckan.

Den nu åtalade sjuksköterskan är sambo till en av de misstänkta männen och efter det att han hade gripits hittades dopningsmedel, amfetamin, pepparsprej samt flera olika narkotikaklassade läkemedel, vissa förpackade i en dospåse med etikett från kriminalvården, i parets hem.

Kvinnan förklarar det med att hon tagit hem påsar från sitt arbete, men att hon inte har någon aning om hur narkotikan hade hamnat där. Hon nekar till alla anklagelser förutom innehav av pepparsprej.

Rättegången mot samtliga inblandade inleds om två veckor.