George Floyds död och protesterna i USA

PODD Wolfgang Hansson om demonstrationerna som skakar USA
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad 2020-06-02

Den 25:e maj i år får polisen i Minneapolis ett larm om att en man försökt betala med falska sedlar. Ett rutinärende som kommer leda till att 46-åriga George Floyd dör efter ett våldsamt polisingripande där där en polisman under flera minuter sitter med sitt knä tryckt mot Floyds nacke.

Ingripandet filmas, sprids på sociala medier och väcker ett raseri som ska leda till landsomfattande demonstrationer, kravaller i flera amerikanska städer - och en proteströrelse som ska sträcka sig långt utanför USA:s gränser. I dagens avsnitt reder vi ut vad det handlar om, och vad det kan leda till.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily