Ebba Busch och Esbjörn har enats i hustvist

Publicerad 2021-10-11

Tvisten mellan Ebba Busch och pensionären Esbjörn Bolin är nu över, skriver Expressen.

Kristdemokraternas partiledare kommer ta över och blir ägare till huset utanför Uppsala. De två ska ha enats om en förlikning framgår det i handlingar som Expressen tagit del av.

Rättegången i tvisten skulle hållas om två veckor, men huvudförhandlingarna i Uppsala tingsrätt kommer nu ställas in.

“Esbjörn Bolin och Ebba Busch har i dag som ovan träffat en överenskommelse som skall stadsfästas i dom”, står det i en handlingarna.

Förlikningen som ska ha blivit klar i fredags innebär att Ebba Busch har ”bättre rätt” till fastigheten. Esbjörn Bolin ska nu överlämna ett köpebrev så att hon kan söka lagfart för fastigheten.

Rättegången ställs in

Kontraktet skrevs under den 20 augusti 2020 och enligt avtalet såldes huset för 3.9 miljoner kronor. Strax efter att affären var gjord ville Esbjörn Bolin dra sig ur, han ska ha hänvisat till minnesförlust och att han inte förstått vad han skrivit på.

Därefter stämde Ebba Busch Esbjörn Bolin för avtalsbrott och krävde att han skulle lämna över ett köpebrev, och att han skulle tvingas betala ett vite på 400 000 kronor om han inte gjorde det. Rättegången kring det skulle inledas den 25 oktober, men det kommer nu inte bli av då parterna kommit överens utanför domstolen.

När Ebba Busch nu går segrande ur tvisten har den pågått i lite mer än ett år. Sedan den började har konflikten resulterat i att Ebba Busch erkänt grovt förtal av Esbjörns juridiska ombud i ett facebookinlägg, vilket hon ska betala ett skadestånd på 60 000 kronor för.