De misstänkta föremålen i Malmö var ofarliga

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Bombtekniker var på plats under flera timmar för att undersöka två misstänkt farliga föremål i Rosengård i Malmö.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bombtekniker var på plats under flera timmar för att undersöka två misstänkt farliga föremål i Rosengård i Malmö.

NYHETER

Nationella bombskyddet var på plats i Malmö i flera timmar efter att polisen larmats om två separata misstänkta föremål under onsdagskvällen.

Sent på natten meddelade polisen att föremålen var säkrade och ofarliga.

Det första larmet nådde polisen vid 21-tiden på onsdagskvällen. Det gällde ett mystiskt föremål som låg på bilvägen på Amiralsgatan i Rosengård i Malmö. Polisen spärrade av och nationella bombskyddet kallades in.

En knapp timme senare kom nästa larm om ett nytt misstänkt föremål som upptäcks av en förbipasserande inte långt från det första föremålet. Den här gången på Västra Kattarpsvägen i samma område.

– Vi bedömer det som ett föremål som vi inte kan utesluta är farligt. Vi hanterar det som ett separat ärende men det är ganska nära det andra så vi tittar på en koppling, sade Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, strax efter midnatt.

Ett par timmar senare uppger polisen att båda föremålen har säkrats och visat sig vara ofarliga.

Så sent som på tisdagskvällen orsakade ett annat misstänkt farligt föremål ett stort polispådrag i samma område. Enligt Sydsvenskan visade sig det föremålet vara ofarligt efter att det skjutits sönder med en bombrobot. Om det finns något samband med de pågående ärendena är oklart.

– Vi kan inte utesluta det, det har varit ett antal ärenden sista tiden så vi har det med oss. Men samtidigt måste vi titta på varje enskilt ärende, säger Magnus Lefèvre.

En anmälan kommer att skrivas om olaga hot samt blåljussabotage.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

ÄMNEN I ARTIKELN