Efter rekordet – så blir helgvädret i Malmö

Uppdaterad 2020-11-12 | Publicerad 2020-11-06

Den som vill få sol får passa på under fredagen.

17,5 grader uppmättes i Malmö i början av veckan.

Till helgen blir det återigen mer normala höstgrader.

– Det blir lite grått i helgen, men lite D-vitaminpåfyllning med sol på fredagen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

På måndagen uppmättes rekordtemperaturer för november i Malmö – med omkring 17,5 grader. Det tidigare rekordet låg på 16,5 grader från 1968.

Men i helgen väntas inga sådana temperaturer, dock blir det ovanligt milt för att vara november.

– Det är fredagen som väntas bjuda på det bästa vädret i Malmötrakten, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

På morgonen och förmiddagen är det en del moln men successivt kommer det att spricka upp. Temperaturen stiger till 13–14 grader.

– Samtidigt är det lite småblåsigt med friska vindbyar, men allmänt en ganska solig och fin fredag, så man kan passa på att få lite fredagsfeeling där.

Sen drar mer moln in över staden på lördagen. Det kommer att vara molnigt och temperaturer omkring 11 grader samt småblåsigt på lördagen.

– Men det är milt för att vara november. Det finns en liten risk för att det kommer någon lätt skur under lördagsförmiddagen, säger Mikael Sjöstrand.

Det blir dock kyligare redan under natten mellan lördag och söndag, med temperaturer omkring 5–6 grader. Senare på söndagen väntas temperaturer på omkring 7–8 grader.

Nästa vecka fortsätter det att vara lite kallare.

– Mestadels kommer det vara molnigt, men det är lite varierande. Det är ingen dag med strålande sol som väntas, och det väntas mest vara uppehåll fram tills nästa helg då det blir mer ostadigt, säger Mikael Sjöstrand.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln