Boende om skottlossningen: Låg ner tills det var tyst

Publicerad 2023-01-23

I fredags kväll sköts det med automatvapen inne i ett flerfamiljshus i Fruängen.

En boende i huset berättar hur hela familjen kastade sig ner på golvet för att ta skydd.

– Det lät som att skotten kom utanför vår lägenhet, säger kvinnan till Aftonbladet.

En av fredagskvällens skjutningar skedde i Fruängen i södra Stockholm. Vid 18-tiden sköts flera skott med automatvapen mot en dörr i ett flerfamiljshus.

Händelsen har skakat de boende. En kvinna som bor i samma trappuppgång berättar att hela familjen var hemma när skjutningen inträffade. Hon hade kommit hem en halvtimme tidigare och hade lagt sig för att vila.

– Jag flög upp ur sängen av skottlossningen. Jag sprang ut till barnen och vi la oss på golvet. Det lät som att skotten kom utanför lägenheten.

Först förstod hon inte vad det var som lät.

– Man ville ju inte att det skulle vara vad det var. Det första vi sa var att det kanske var smällare i huset. Att det var ungdomar som smäller smällare i trapphuset, säger kvinnan.

Polispådrag i Fruängen.

”Gick så snabbt”

Under helgen spreds en film som uppges visa skjutningen. Den tycks vara filmad av en av gärningspersonerna och visar hur en mörkklädd person skjuter flera skott mot en lägenhetsdörr.

– Vi låg ner tills det var helt tyst. Det gick så snabbt alltihopa. Sekunder. Vi hörde sirener och poliser kom snabbt efteråt, säger kvinnan.

Kvinnan säger att hon är väldigt omskakad av händelsen.

– Det bor bara barnfamiljer i huset, så det har alltid känts väldigt tryggt att bo här. Jag har aldrig varit med om någonting i det här området, i den här delen av Fruängen. Det har varit ett tryggt familjeområde.

Automateld mot en lägenhetsdörr på fredagskvällen. Det blir startskottet på en våldsam natt i Stockholmsområdet.

Barn befann sig i lägenheten

Två misstänkta gärningsmän ska ha setts lämna platsen i en silverfärgad bil efter skottlossningen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Måltavlan ska ha varit en ledarfigur i Dalen-nätverket, som kopplas till flera pågående konflikter. Flera personer, varav ett barn ska ha befunnit sig i lägenheten när den besköts.

– Det är ett under att ingen blivit skadad, säger en källa till Aftonbladet.

Ingen misstänkt gärningsman är gripen.

Polishund på väg in i huset.

Följ ämnen i artikeln