Två döda i brand i husvagn

Publicerad 2022-02-06

En man och en kvinna, båda 71 år gamla, dog vid en brand i en husvagn på Djulöbadets camping i Katrineholm på lördagskvällen.

Polisen utreder nu händelsen som mordbrand.

Räddningstjänsten larmades klockan 20.52 och husvagnen var övertänd när brandkåren kom fram.

Två personer har konstaterats ha dött i branden, en man och en kvinna som var bekanta med varandra.

En förundersökning om mordbrand är rutinmässigt inledd, men polisen har inga konkreta misstankar om brott.

– Vi utreder det som mordbrand. Men jag kan tillägga att det inte finns några jättetydliga tecken på att brott ligger bakom, det finns ingen misstänkt och inga vittnen som sett någon i närheten av husvagnen i samband med branden, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Öberg uppger att det inte finns några tydliga tecken på vad som orsakat branden och säger att en teknisk undersökning behöver göras innan det går att säga hur det börjat brinna.

– Platsen är avspärrad för teknisk undersökning under förmiddagen. Vi har inte mycket att gå på om vad som har hänt, sa vakthavande polisbefäl Jonas Schånberg tidigare under natten.

Det ska ha varit en person som sett branden på avstånd som var först med att larma om det. Räddningstjänsten åkte dit vid 20.58 och när de kom till campingen var husvagnen redan övertänd. Enligt räddningstjänsten tog det cirka två timmar att släcka.

Branden är nu släckt och polisen uppger att det står några andra husvagnar på campingen men det finns inga uppgifter om att någon annan varit på campingen och sett vad som hänt.

Polisens presstalesperson Björn Öberg berättar att polisen inte har några uppgifter som tyder på att de två personerna som har dött ska ha haft hot mot sig eller varit inblandade i någon konflik. De är inte kända av polisen sedan innan.

Anhöriga är underrättade, enligt polisen.

Följ ämnen i artikeln