Skjutning på universitet – minst en död

Publicerad 2022-01-24

En person är död och flera personer har skadats i samband med en skjutning på ett universitet i Heidelberg i Tyskland.

En ensam gärningsman har dött efter att ha skjutit sig själv, enligt Bild.

– Vi är otroligt chockade, säger en student på skolan till tidningen.

Under måndagseftermiddagen larmades polisen till ett universitet i Heidelberg i sydvästra Tyskland efter larm om skottlossning.

Enligt tyska nyhetsbyrån DPA har en student på skolan, beväpnad med flera ”större vapen”, öppnat eld i en föreläsningssal och skadade fyra personer allvarligt. En av dem, en ung kvinna dog senare på sjukhus, skriver AFP.

Gärningsmannen död

”Det här vet vi än så länge. En gärningsman skadade flera personer i en föreläsningssal med ett längre vapen. Gärningsmannen är själv död. Polisen är fortfarande på plats med stora resurser”, skrev polisen på Twitter vid 13-tiden.

Polisen har än så länge inte gett några detaljer kring hur mannen dött, men enligt tyska Bild har han tagit sitt eget liv.

Insatspoliser utanför universitetet i Heidelberg.

Polisen utgår från att mannen agerat på egen hand och säger att det inte finns några tecken på att politiska eller religiösa motiv ska ligga bakom attacken.

Tyska polisen kallade in insatsstyrkan och sökte av ett stort område. Vid 15.30-tiden meddelade man att faran var avvärjd. Men rädslan är fortsatt stor på skolan.

– Vi är otroligt chockade. Det är en katastrof, säger en student på skolan till Bild.

Heidelberg är en välkänd universitetsstad söder om Frankfurt med runt 160 000 invånare.

Polis på plats utanför universitetet.

Följ ämnen i artikeln