Frågetecknen kring den mördade kvinnan– polisen har nya tips

Flera har hört av sig efter Aftonbladets artikel

Uppdaterad 2021-07-28 | Publicerad 2021-07-22

Tidigare i veckan publicerade Aftonbladet de sista bilderna på den kvinna som hittades död i sjön Magelungen.

Nu har polisen fått in flera nya tips om hennes sista timmar i livet.

Kvinnans anhöriga hoppas att de kan leda till att brottet klaras upp.

– Det är självklart en fruktansvärd händelse för dem, säger Linn Öst Nori, familjens målsägarbiträde.

Det var en person som var ute på en simtur i sjön Magelungen i södra Stockholm som upptäckte kvinnans livlösa kropp i vattnet den 22 juni. Kvinnan hittades naken med spår av våld på kroppen och kort efter att hon hittats inledde polisen en förundersökning om mord.

Polisen har tidigare gått ut med de sista kända bilderna på kvinnan, tagna av övervakningskameror i Trångsunds centrum kvällen den 21 juni. Senare på kvällen sågs hon i Farsta strand. Men vad som sedan hände efter det tills att hon hittades död är ett frågetecken för polisen.

Polisen har gått ut med bild på kvinnan i hopp om att få in tips.

”Fått in en hel del tips”

Efter att Aftonbladet publicerade bilder tidigare i veckan har de nu fått in flera nya tips att gå vidare med.

– Vi har fått in en hel del tips som vi håller på att bearbeta nu. Det är människor som har sett det i tidningen som kontaktat oss, säger Eva Nilsson, polisassistent på polisområde Syds sektion för grova brott, som handlägger utredningen.

Hon säger att de tips man fått in rör båden möjliga iakttagelser av kvinnan och den person som kan ha bragt henne om livet. De har också fått in tips rörande kvinnans kläder och tillhörigheter, som fortfarande inte har hittats.

– De kläder vi har fått tips om har vi kunnat avfärda. Men de som har tipsat oss om iakttagelser av personer ska vi träffa och prata mer med, säger Eva Nilsson, som inte vill gå in i detalj på tipsen.

Kvinnan i 30-årsåldern hittades död i sjön Magelungen.

”Saknar henne något enormt”

Kvinnan, som var i 30-årsåldern, lämnar efter sig en familj i sorg.

– Självklart är det här en fruktansvärd händelse för hennes anhöriga. De saknar henne något enormt, säger Linn Öst Nori, familjens målsägarbiträde.

Enligt polisen var kvinnan skötsam och man har inte hittat något i hennes bakgrund som kan förklara brottet. Linn Öst Nori säger att familjen nu hoppas på att alla som kan ha hört eller sett något kontaktar polisen.

– De hoppas att polisen får in uppgifter så att de kan lösa det här fallet. De hoppas att mediernas uppmärksammande kan bidra till att brottet blir löst, säger hon.

Sedan mitten på juli sitter en man häktad skäligen misstänkt för mordet. Enligt polisen ska de två ha känt varandra och de ska också ha stämt träff med varandra kvällen den 21 juni.

Hans försvarsadvokat Anna Björklund ger en kort kommentar om hur hennes klient ställer sig till misstanken.

– Han förnekar brott och utredning pågår. Jag kan inte kommentera utredningen i det här läget, säger hon till Aftonbladet.  

Följ ämnen i artikeln