Störningar i tågtrafiken vid Sundbyberg efter nedfallen ledning: ”Blixtrade och sprakade”

Publicerad 2019-08-06

Det är störningar i tågtrafiken vid Sundbyberg.

Amanda, 29, stod på perrongen när en kontaktledning brast.

– Det började spraka och blixtra från en stolpe precis bredvid mig, säger hon.

Det var inledningsvis totalstopp i tågtrafiken vid Sundbyberg i Stockholms län efter ett elfel. Vid 12-tiden meddelade trafikverket att ett av två spår fortfarande är avstängt. Det påverkar trafiken mellan Stockholm Central, Stockholm City och Kungsängen, Bålsta och Västerås. Pendeltåg norrifrån går bara till Spånga.

Amanda Blomqvist, 29, stod på perrongen på Sundbybergs Centrums station vid 9.20-tiden på tisdagsmorgonen – när en kontaktledning brast.

– Jag stod i ena änden av perrongen så hörde jag och de andra där en hög smäll längre bort. Jag tänkte att det är antingen någon som kastat ner någonting på ledningen, eller en åsksmäll eller någonting. Men bara några sekunder senare så föll kontaktledningen ner och det började spraka och blixtra från en stolpe som var precis bredvid mig, säger Amanda.

– Vi som var på perrongen sprang in under taket eftersom det var oklart vart ledningen skulle ta vägen. Den hängde ju kvar i luften men delar av den hade ju åkt ner och det blixtrade och sprakade.

Amanda, 29, stod på perrongen när elledningen brast.

”Det var obehagligt”

Hon såg inget pendeltåg eller något annat i närheten som skulle kunna ha fått ledningen att falla. Och perrongen var inte full eftersom morgonruschen var över.

– Det var väl just att det var så nära perrongen som gjorde att det var obehagligt, säger Amanda.

Trafikverket har ingen prognos för när felet ska vara lagat.

Enligt Trafikverkets nuvarande prognos kommer trafiken att rulla på som vanligt vid 16-tiden.

– Ett spår har öppnats för trafik men det andra är fortfarande avstängt. Det kommer att innebära förseningar fram till i eftermiddag, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.