Misstänkt brandattentat nära SUS – vittnen har sett flera personer

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Polis och räddningstjänst har larmats om ett brandbombsattentat i Malmö. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polis och räddningstjänst har larmats om ett brandbombsattentat i Malmö. Arkivbild.

Polis och räddningstjänst i Malmö larmades strax före klockan 03 om ett misstänkt brandbombsattentat på Carl Gustafs väg mittemot akuten vid Skånes universitetssjukhus.

Flera personer har setts på platsen. Enligt vittnen har personer kastat föremål mot fasaden, som sedan börjat brinna, uppger polisen.

Spridningsrisken bedömdes vara låg och händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. Inga personer ska ha befunnit sig inne i fastigheten, där en tandklinik bedriver verksamhet.

– Det blev skador på fasaden av branden, samt rök- och sotskador inne i själva fastigheten. Men inga personer kom till skada, säger Katarina Rusin vid polisen till TT.

Enligt Sydsvenskan har någon kastat in flaskor med brännbar vätska på nedersta våningen av ett flerfamiljshus med två tandläkarkliniker i bottenplanet.

Branden kunde släckas utifrån huset.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Inga människor ska ha skadats vid händelsen, som direkt efter händelsen rubricerades som skadegörelse genom brand.

Det fanns på söndag morgon inga uppgifter om att någon misstänkt gripits.

Ett annat brandattentat inträffade två timmar tidigare, då en bil stacks i brand i hörnet Herrestadsgatan/Västra Rönneholmsvägen. Inte heller i det fallet fanns tidigt på söndagen någon misstänkt gripen.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%