Polisen drog vapen mot ”död” man

Publicerad 2014-11-03

Polisen hittade en tillsynes livlös man som såg ut att ha fått halsen avskuren – och drog vapen.

Det hela visade sig vara något helt annat.

Polisen i Huddinge var med om ett skrämmande Halloweenäventyr i fredags. På sin Facebooksida beskriver yttre befälet Reine hur en patrull upptäckte en bil som stod lite märkligt till vid tretiden på natten. När patrullen gick fram för att kontrollera bilen blev det genast skarpt läge:

”Ficklampan togs fram och fick lysa upp passagerarsidan, och vad som sen hände utspelade sig under bara några sekunder. En ihopsjunken människa satt med öppen mun och huvudet lutat helt bakåt, till synes helt livlös. Det gick att se ett snitt rakt över halsen och en hel del färskt blod. Adrenalinet rusade  – dragna vapen – snabb koll på omgivningen. Fanns gärningsmannen kvar?”, skriver polisen på sin Facebooksida.

Hittade häxa i buske

Precis när polisen funderade på nästa steg i insatsen prasslade det till i busken bredvid. Plötsligt klev en kvinna ut i full häxmundering. Hon kunde också förklara det misstänkta ”liket” i bilen. Det var hennes kille som hade fått lite för mycket att dricka och tuppat av. Den kusligt realistiska Halloween-sminkningen bidrog till polisens förvirring.
”Ett gott skratt förlänger livet – men i det här fallet kan det ha förkortat det med någon månad eller två…”, avslutar polisen sin Facebookpost.