Uppgifter: En gripen efter Rågsveds-explosion

Publicerad 2023-01-06

Natten mot nyårsafton sprängdes entrén till en flerfamiljsfastighet i Rågsved.

Nu har en ung man gripits, enligt uppgift till Aftonbladet.

Bevis från platsen ska knyta ynglingen till den kraftiga detonationen.

Vid 03.30-tiden natten mot nyårsafton larmades polisen om den kraftiga detonationen.

– Vi har i princip alla Stockholmspolisens kompetenser där på plats och det utreds som allmänfarlig ödeläggelse just nu, sa Ola Österling vid Stockholmspolisen till Aftonbladet då.

Under torsdagskvällen ska en person ha gripits misstänkt för inblandning i dådet, enligt uppgift till Aftonbladet.

Polisen bekräftar under fredagen på sin hemsida gripandet. De skriver att mannen varit anhållen i sin frånvaro ”en tid” innan han frihetsberövades under gårdagskvällen.

Den gripne uppges vara en man i övre tonåren och gripandet ska ha skett i södra Stockholm. Mannen ska enligt Aftonbladets uppgifter knytas till sprängningen av teknisk bevisning.

Sprängningen i Rågsved kopplas till den våldsspiral som blossade upp i mellandagarna, enligt tidigare uppgift till Aftonbladet. Ett mord, flera skjutningar och sprängningar som alla ska vara en del i en pågående hämndaktion efter mordet på rapparen Nils ”Einár” Grönberg.

En person med kopplingar till konflikten ska knytas till adressen för sprängningen. Den nu gripne har tidigare dömts till ungdomsvård och har varit skyddsplacerad på HVB-hem. Aftonbladet har tidigare rapporterat att unga används som ”utförare” i våldsspiralen.

En 14- och en 15-åring som avlossat ett 20-tal skott in i en lägenhet i Gubbängen den 28 december i fjol var på rymmen från ett HVB-hem när de utförde dådet. Som även det kopplas till den ovan nämnda konflikten.

– De här killarna skickades in med automatvapen. Hade de dödat någon hade det inte gjort något, så lite betyder liv i de här kretsarna, sa en källa till Aftonbladet då.

En stor polisinsats pågår i Rågsved i södra Stockholm

Följ ämnen i artikeln