Publicerad:
Uppdaterad:

Sexbunkerläkaren utreds för två andra kidnappningsförsök

Av: Matilda Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin, 38, som dömts för att ha låst in en kvinna i en bunker på sin gård, misstänks nu för två fall av förberedelse och försök till människorov.

Nu vill åklagaren kunna höra honom om det och har begärt att en offentlig försvarare ska tilldelas honom.

Som Aftonbladet skrev förra veckan är den så kallade sexbunkerläkaren misstänkt för att ha förberett kidnappningar i två ytterligare fall innan han genomförde det brott som han dömdes för i förra veckan. Han dömdes då för att ha drogat en kvinna med preparerade jordgubbar och tagit med henne till sin gård i Skåne där han låste in henne i en specialbyggd bunker på tomten. För det fick han tio års fängelse.

Utredningen ett steg längre

Nu har åklagaren lämnat in en framställan om förordnande av offentlig försvarare till Kristanstads tingsrätt som rör människorov, vilket visar att man tagit utredningen om ytterligare kidnappningsförsök ett steg vidare.

Chefsåklagare Peter Claeson, som är biträdande förundersökningsledare, säger till Kristanstadsbladet att det handlar om de två fall som Aftonbladets skrev om:

– Det är två ärenden i Köpenhamn och Oslo. Det är misstänkta försöksbrott och förberedelserna kan även ha varit i Sverige. Det är misstankar vi har.

Nekar till brott

I de två fall som Martin nu utreds för ska han ha avbrutit kidnappningen. I Oslo ska han enligt tidigare uppgifter till Aftonbladet ha drogat en kvinna med jordgubbar, precis på samma sätt som i det fall han dömts för. Han ska därefter ha ångrat sig.

Enligt Aftonbladets tv-program Brottscentralen ska Martin neka till brott.

Publicerad:
Publicerad: