Här är världens rikaste – två svenskar på listan

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

På listan över världens 50 rikaste har två svenskar kvalat in, en av dem är den svenska möbelgurun Ingvar Kamprad, skriver Business Insider.

 Ingvar Kamprad och Stefan Persson är med på listan.
Foto: TT
Ingvar Kamprad och Stefan Persson är med på listan.

Två svenskar hamnar på listan över världens 50 rikaste. detta enligt Business Insider som sammanställt listan med data från Bloomberg per den 30 november.

Ikeagrundaren Ingvar Kamprad är en av svenskarna. Med en förmögenhet på cirka 424 miljarder kronor hamnar han på en tionde plats på listan. Den andre svensken är Hennes & Mauritz storägare Stefan Persson som hamnar på 42:a plats med en förmögenhet på cirka 175 miljarder kronor.

En majoritet av mångmiljardärerna på listan är grundare av framgångsrika företag – många inom den amerikanska tekniksektorn och även i Kina. Endast fyra av de listade är kvinnor.

Den som toppar listan är Jeff Bezos som grundat Amazon, han har en förmögenhet på cirka 825 miljarder kronor. Bill Gates, medgrundare till Microsoft, hamnar på en andra plats med sina cirka 749 miljarder. Och tredje platsen kniper amerikanske investeraren Warren Buffett med en förmögenhet på cirka 684 miljarder.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN