Maduro slår tillbaka: ”En USA-ledd kupp”

Venezuelas president kritiserar USA och Europa

Publicerad:

NYHETER

Venezuelas president Nicolas Maduro slår nu tillbaka mot de utspel som flera länder gjort de senaste dagarna.

Han kritiserar USA och de EU-länder som i går krävde att val ska hållas inom åtta dagar.

– Ingen ger oss något ultimatum, säger han i en intervju med CNN Turk.

Den kaotiska politiska situationen i Venezuela fortsätter. Nu slår landets president Nicolas Maduro tillbaka mot de länder som erkänt oppositionsledaren Juan Guaido som tillfällig president.

Försök till statskupp

Maduro uppger att det hela är ett försök till en statskupp orkestrerad av USA. I en intervju med tv-kanalen CNN Turk under söndagen började han med att kritisera Guaido för att bryta mot landets konstitution genom att utropa sig till tillfällig president.

Maduro hävdar att Venezuela blivit utsatt för en ”USA-ledd konspiration”. Han hänvisar till de rapporter som gjorde gällande att USA:s vice president Mike Pence ska ha lovat Guaido understöd dagen innan han utropade sig till Venezuelas ledare.

”Han föraktar världen”

I går gav flera europeiska länder, Tyskland, Spanien och Frankrike, Nicolas Maduro ett ultimatum: Håll nya val inom åtta dagar, annars erkänner vi Guaido som tillfällig president.

– Ingen ger oss något ultimatum. Hela Europa böjer sig för Donald Trump, så enkelt är det. Framförallt när det gäller Venezuela, säger Maduro till CNN Turk.

Han fortsatte med att berätta för tv-kanalen att han skickat många meddelanden till Donald Trump, men att han inte fått något svar.

– Jag tror han är översållad av egna problem och jag tror han föraktar oss. Han föraktar hela Amerika och Karibien. Jag tror han föraktar världen, säger Maduro om Trump.

Publicerad:

LÄS VIDARE