Stort tågkaos i värmen – chatta och tipsa varandra

Värmen ställer till det rejält i tågtrafiken.

En brand och flera elfel har lett till problem i all tågtrafik söder om Norrland.

Är du drabbad? Chatta och tipsa varandra om hur det är där du är!

Värmen har orsakat stora trafikproblem på flera håll i landet. Har du drabbats? Dela med dig och tipsa varandra här i chatten!

Skriv inlägg
 • Aleksandra Wojcik

  Nu stänger vi chatten för den här gången. Tack för alla meddelanden, tips och framförallt så hoppas vi att alla tar sig fram smidigt i sommartrafiken! Trevlig kväll ☀️

 • Bara några månader tills det är inställt pga snökaos, lider med er som pendlar ✌️

  Daniel J
 • Åkte från Stockholm mot Göteborg 12:30. Stopp i över 4 timmar i Vingåker för att sedan få besked att tåget ska åter till Stckholm. Inga tåg går i morgon enligt infon Vi fått som dessutom varit under all kritik. Nu är vi alltså på väg tillbaka o borde närma oss Södertälje om 40 min.

  Annika
 • Jag & hundarna drog & havsbada på morgonen vid 7-rycket. Sedan en skuggig skogsrunda därefter blev det siesta när temperaturen närma sig 30-strecket.

  Har stenhus så med fönster & dörrar stängda & fläktarna på max är det skönt svalt! Med flera kannor iskaffe & yoghurtglass till dogsen har vi tagit oss igenom dagen bra. Är mycket glad att inte sitta instängd på ett svettigt tåg!!

  Imorgon ska det visst bli vanlig svensk sommar igen😎🧊☕️🍧🐶🐶

  Ha det gott!🍒

  Ottilia
 • Så skönt med värmen! Får gärna hålla i sig ett par veckor ☀️☀️☀️

  Patrik Svahn
 • Har suttit fast på ett stillastående tåg i ca 4 timmar, dessutom utan ventilation då den är trasig. Kommer komma fram till Sthlm efter mitt tåg tillbaka hem går, så blir fast i Sthlm :(

  Elin
 • AC:n fungerar inte i flera vagnar i tåget mot Gävle från Örebro. Farligt en dag som denna. SJ borde informera bättre och dela ut vatten till alla.

  Gustav
 • Jag är drabbad av värmen. Sitter inne i skuggan. Denna värmen är äcklig.

  Bo-Ivar Andersson
 • Var med om en tågresa utan fungerande AC mellan Lund & Sthlm under värmeböljan 2018. Det var en total mardröm och efter det sätter jag mig aldrig på ett tåg vid sånt här väder. Åkte hem 2 dagar tidigare denna gång för att undvika detta 🥵

  Ebba
 • Svenska sommaren. Bästa dagen på hela året.

  Marie
 • Sitter i Skövde utan ac, helt ohållbart. Gänget luktar svett här bredvid. Blev erbjuden en skorpa nyss. Grabbarna

  Pelleplutt Jansson

  Skorpa? Torrt...

  Nora Fernstedt
 • Vi har mest varit inne idag, likaså hästarna har fått ståninne i ett svalt stall. Nu är det molnigt här i Älgered och kanske, kanske har vi turen att få åska.

  SOFIA ERIKSSON
 • Haft hemma dag pga värmen, skulle åkt tillbaks till Öland, men med hund så får man anpassa sej och invänta svalare temperaturer. För typisk så la ac i bilen av.

  Elin

  Låter smart, Elin!

  Nora Fernstedt
 • Börjar bli lite orolig eftersom vi ska till Göteborg imorgon förmiddag med tåg från Arboga, hoppas att det funkar då för jag vill inte missa konserten med Iron Maiden 😲😱

  Marie H

  Vi hoppas att tågen rullar som de ska då. Ha det så kul på Iron Maiden!! 🤘

  Nora Fernstedt
 • Suttit fast i 4,5 timme i Vingåker på väg från Stockholm till Göteborg, till slut vände tåget och åkte tillbaka till Stockholm. Hade tur att få tag på taxi tillsammans med tre andra och är nu äntligen på väg till Göteborg.

  Magnus
 • Jag och min svägerskans suttit på tåget till Göteborg( och alla andra på samma tåg),fastnade i Vingåker pga trafikkaoset. Efter 3,5 timme får vi veta att inga ersättningsbussar kommer, o vi ska vända tillbaka till Sthlm. Så blir att ta bilen ner tidigt imorgon bitti! Men då får vi iaf ha AC 😅

  Christina Håkansdotter
 • User photography

  Sitter i min sköna svala lägenhet med en riktig AC. Finns inget annat som hjälper.

  John
 • Skulle åkt 1748 till GBG. Maiden imorgon. Fick ta SAS 22:55 från Arlanda 😂

  Mario Shevchenko
 • Precis startat Ac’n i sovrummet å det blir snart en 16-17 grader svalt, dock är inte frugan lika glad å sover kanske i soffan för det är för kallt klagar hon😅😂

  Svensson
 • Reser med SJ:s snabbtåg mellan Göteborg-Stockholm, vi skulle ha varit framme 16:30. Nu är det tre timmar senare och vi har stått på perrongen i Skövde i 4,5 timme. Ingen prognos för när vi kan åka vidare. Inget på tåget fungerar.

  Trött och svettig

Värmen har fått tågtrafiken att stanna av på flera håll i Sverige. Sammanlagt har 50 SJ-tåg ställts in i dag på grund av olika fel, skriver TT.

Problemen påverkar de större sträckorna Stockholm - Göteborg, Stockholm - Malmö, uppger Trafikverket.

– Vi har problem med all tågtrafik söder om Norrland, säger Peter Jonsson på Trafikverket till TT.

Inga avgångar rullade på sträckan mellan Stockholm och Göteborg.

Det berodde på fyra olika incidenter, uppger Trafikverket för TT: en brand på banvallen söder om Hallsberg, en kontaktledning som har rasat och två elfel.

Vid 17.40-tiden hade tågen börjat rulla igen, uppger Trafikverket för TT.

”Ingen prognos”

Ett elfel mellan Höör och Eslöv orsakar också förseningar och inställda avgångar. Sträckorna som påverkas är de mellan Stockholm/Kalmar/Karlskrona och Malmö. Där väntas tågen gå normalt igen vid midnatt.

Även mellan Mjölby och Nässjö orsakar ett elfel förseningar.

”Med anledning av de höga lufttemperaturer som råder orsakar det stora störningar i tågtrafiken. Det finns ingen prognos i nuläget, resenärer hänvisas till att kontakta respektive tågbolag för sin resa”, skriver Trafikverket i ett meddelande.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN