Bostadshuset Abbco tower i lågor.
Foto: Jon Gambrell/AP/TT
Bostadshuset Abbco tower i lågor.

Storbrand i skyskrapa utanför Dubai

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Bostadshuset Abbco tower i lågor.
Foto: Jon Gambrell/AP/TT
Bostadshuset Abbco tower i lågor.

NYHETER

En väldig brand bröt på tisdagskvällen ut i ett höghus med omkring 50 våningar i Sharja i Förenade arabemiraten.

I skyskrapan finns flera hundra lägenheter men bara runt tolv personer uppges ha skadats, rapporterar Gulf News.

Bostadshuset kallas Abbco Tower och enligt vittnen bröt branden ut på tionde våningen strax efter klockan nio på kvällen lokal tid. Vittnesbilder på sociala medier visar ett övertänt torn, där stora brinnande föremål faller ned på gatan under. Det är framför allt en sida av huset som är totalförstörd, att döma av bilderna.

– Hela byggnaden brann. En mindre byggnad bredvid fattade också eld, säger vittnet Petal Jaison, som bor i huset mittemot, till mediebolaget Gulf News.

Minst fem till sjukhus

Minst tolv personer har skadats, varav fem har förts till sjukhus och resterande sju har fått vård på plats. Alla boende i huset ska ha hunnit ut innan branden spred sig, uppger Sami Khamis Al Naqbi, generaldirektör för Sharjas civilförsvar.

Vittnet Fadhelallah Hassoun, som bor på 15:e våningen, berättar att brandvarnaren började tjuta och när han och hans familj skulle ta sig ut fann de att nödutgångarna var blockerade med möbler. Det var mörkt och en del boende drabbades av panik när de försökte ta sig ut. En del skadades i tumultet som uppstod, enligt Hassoun.

Amna Adil bor med sin man och sina två barn på 36:e våningen. De tog sina pass och munskydd och flydde ut.

– Vi vet inte var vi ska ta vägen de kommande dagarna. Just nu väntar vi bara ute på parkeringen på att branden ska släckas, säger hon.

Branden under kontroll

Två timmar efter det första larmet hade räddningstjänsten fått kontroll över lågorna och under natten pågick eftersläckningsarbetet, uppger de lokala myndigheterna. Det har i medier inte framkommit vad som orsakade branden.

Huset byggdes 2006 och är 49 våningar högt, enligt lokala medier. Större delen utgörs av bostäder, med tolv lägenheter på varje våningsplan.

Sharja är det tredje största av de sammanlagt sju emirat som utgör Förenade arabemiraten. Det ligger precis nordost om Dubai och tillhör samma storstadsregion.

Publicerad:

LÄS VIDARE