Publicerad:
Uppdaterad:

Brand i stall i Uppsala – fem hästar tros ha brunnit inne

Av: Andreas Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

En kraftig brand har brutit ut i ett stall utanför Uppsala. Polisen har spärrat av området på grund av explosionsrisk.

– Vi misstänker att det är fem hästar som har brunnit inne, säger Pär Olsson, RLC-befäl på polisen i Uppsala.

Larmet kom klockan 23.49 på onsdagskvällen. En brand hade då utbrutit i ett stall utanför Uppsala.

Byggnaden var snabbt helt övertänd. Enligt de första uppgifterna till polisen kunde både människor och djur finnas kvar i byggnaden men vid 1-tiden på natten konstaterar polisen att där sannolikt inte funnits människor. Däremot har fem hästar troligtvis brunnit inne.

– Taket håller på att rasa in på ladan och den är helt övertänd. Vi går inte in med rökdykare då det är förenat med för stora risker, sade Emil Skoglund, på Storstockholm räddningscentral, vid midnatt.

Risk för explosion

Inne i ladan finns gasolflaskor vilket gör att det finns en explosionsrisk. Boende har evakuerats från en villa som ligger i närheten och polisen har spärrat av området.

– Vi är tillsammans med räddningstjänsten där och håller avspärrningarna. Det finns gasolflaskor och sådant där inne, säger Pär Olsson, RLC-befäl på polisen i Uppsala.

”Har sjunkit ihop helt”

Vid 2-tiden på natten hade ladan brunnit ner men det fanns fortfarande risk för explosioner.

– Ladan har sjunkit ihop helt nu, vi har släppt den helt. Men vi har klarat av begränsningen. Vi är i en avvecklingsfas nu, säger Emil Skoglund, på Storstockholm räddningscentral.

De boende i villan väntas få återvända hem senare under natten.

Enligt polisen har branden troligtvis orsakats av åskovädret. Grannar ska ha sett blixten slå ner strax innan branden började.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN