Malmö ändrar budget för att möta krisen

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö och Roko Kursar, kommunstyrelsens vice ordförande.
Foto: Johan Nilsson/TT
Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö och Roko Kursar, kommunstyrelsens vice ordförande.

NYHETER

Corona har slagit hårt, konstaterar Malmö stads styre som nu justerar sin budget för att försöka komma på rätt köl.

– Vi är inne i en turbulent tid där mycket inte är som det brukar, konstaterar Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

När budgeten lades i höstas kunde få ana att en pandemi väntade runt hörnet. Nu är läget ett annat, och oron för ökande arbetslöshet är stor i landets tredje stad.

Nu ändrar Malmö sin budget på flera punkter för innevarande år. Resurser styrs om. En omdisponering på totalt 418 miljoner innebär extra satsningar på områden – näringsliv, omsorg och arbetsmarknad – som behöver extra tillskott. Resultatet? Fler unga sommarpraktikanter i år, mer vuxenutbildningsplatser i höst och 100 miljoner extra i arbetsmarknadsinsatser.

– Vi vill också justera budgeten med 250 miljoner för att vi ser att försörjningsstödet fortsätter öka, sade Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) under en presskonferens på tisdagen.

Den ideella sektorn föreslås också få pengar, för att kunna möta orosanmälningar och stötta kvinnojourer, sade Roko Kursar (L), kommunstyrelsens vice ordförande vid samma presskonferens.

– I Malmö ska ingen behöva känna att ens liv förstörts helt och att staden bara står och tittar på. Vi kommer ge ett särskilt stöd och även 400  000 till Stadsmissionen.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

ÄMNEN I ARTIKELN