Misstänks för flera fall av sexuella ofredanden – nu är mannen gripen

Publicerad 2020-06-09

Den 20-åring som har satt skräck i Uppsala under våren är gripen.

På måndagen kunde den 19-åriga man som misstänks för flera fall av sexuellt ofredande, försök till våldtäkt och misshandel, gripas av polisen.

– En polis fick syn på mannen på Svartbäcksgatan och han kunde gripas, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om den 19-åriga man som polisen misstänker ligger bakom flera fall av sexuella ofredanden, misshandel och försök till våldtäkt under våren.

Mannen har tidigare blivit förhörd av polisen, men släpptes redan samma dag. På måndagen kunde dock mannen gripas och anhållas efter att åklagaren beslutat att 19-åringen skulle anhållas i sin utevaro.

– Gripandet gick lugnt till. En polis fick syn på mannen på Svartbäcksgatan och mannen kunde gripas, Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Polisen efterlyser fler drabbade

19-åringen är misstänkt för minst sex olika händelser, inklusive ett fall av försök till våldtäkt, men polisen tror att det finns fler drabbade.

– Vi har anledning att tro att det finns ett stort mörkertal. Utredarna tror att fler kan vara drabbade, och då framförallt kvinnor, och man vill väldigt gärna komma i kontakt med dem, fortsätter Jonas Eronen.

– Senast den 23 maj ska den här mannen ha uppträtt olämpligt mot en kvinna på Dragarbrunnsgatan. När sedan pojkvännen säger till så ska han ha blivit misshandlad av 19-åringen.

Har mannen blivit häktad?
– Nej, ännu så länge sitter han bara anhållen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln