Fräck bluff fångad på film – polisen efterlyser misstänkta

Publicerad 2019-12-17

Polisen söker efter två gärningsmän som i somras lurade till sig en stor summa pengar från en äldre man.

Mannen och hans hustru hade växlat pengar inför en resa när de blev utsatta för den fräcka bluffen.

– Min pappa fick panik, säger den äldre mannens son.

Polisen går i dag ut med övervakningsbilder på två misstänkta gärningsmän som i somras begick en fräck bluff i Skärholmen i södra Stockholm.

De lyckades lura en äldre man på en större summa pengar. Polisen befarar att mannen inte är den enda som fallit offer för personerna på bilderna. ”Moduset gör att polisen misstänker att gärningsmännen gjort detta vid fler tillfällen” skriver de i sin efterlysning.

Polisen går i dag ut med övervakningsbilder på två misstänkta gärningsmän som i somras begick en fräck bluff i Skärholmen i södra Stockholm.

Mannen i 70-årsåldern och hans hustru var i Skärholmens centrum för att växla en större summa pengar inför en utlandsresa. De besökte två växlingskontor och gömde kontanterna i en matkasse som också innehöll mat.

När de skulle handla på Lidl i Skärholmen slog bluffarna till.

– Min mamma går in för att handla och min pappa står i entrén. Då kommer det fram en man som säger att pappa tappat sedlar på marken, säger mannens son.

På marken ligger mycket riktigt också ett antal sedlar. Enligt polisen har en av gärningsmännen kastat de falska sedlarna innan den andra kontaktar den äldre mannen.

– Min pappa får panik, han tror att det är kontanterna de gömt i påsen som ramlat ut och ska börja samla ihop dem, säger sonen.

– Då tar de här två matkassen med pengarna och försvinner. Pappa blir alldeles stum.

Sonen berättar att polisen jobbat med ärendet sedan i somras och säkrat bevis mot de två gärningsmännen.

– Allt ska finnas fångat på övervakningsfilm. Det polisen behöver är deras identitet, säger sonen.

– De misstänker att min pappa inte är den enda som blivit utsatt för dem med tanke på hur de gått till väga.

Den fräcka stöldbluffen genomfördes under fredagsrusningen den 14 juni klockan 15.10 och den äldre mannens son berättar att gärningsmännen slog till mitt bland alla människor.

– Jag tror att de uppmärksammat att de växlat till sig pengar, sett att det är en äldre man som har svårt att gå och så har de gett sig på honom, säger sonen.

Polisen ber alla som har tips som kan leda till att gärningsmännen identifieras kontaktar dem på 114 14.

ANNONS