Swingersklubbar fortsätter hålla öppet – trots smittspridningen

Ägare: Försöker komma förbi svackan

Uppdaterad 2020-11-26 | Publicerad 2020-11-25

Uppmaningarna om att hålla avstånd och bara umgås med den absolut närmaste familjen har duggat tätt den senaste tiden.

Samtidigt är flera av landets swingersklubbar fortsatt öppna.

– Att byta partners är absolut inget fel, men det är verkligen helt galet och direkt livsfarligt att göra det just nu, säger en person med insyn.

Regeringen har upprepade gånger rutit till, och skärpt restriktionerna för att stoppa den ökade smittspridningen.

Deltagargränsen för allmänna sammankomster har sänks till åtta personer och trots att bestämmelserna inte gäller privata arrangemang har inrikesminister Mikael Damberg betonat att skärpningen ska prägla även de vardaliga besluten.

– Man ska inte bjuda in till fester eller arrangera sociala evenemang med andra än den absolut närmaste familjen, eller någon nära vän som man träffar ofta, har han tidigare sagt till Aftonbladet

Flera klubbar håller öppna

Även statsminister Stefan Löfven har betonat allvaret i den senaste tidens allt skarpare umgängesrestriktioner:

– Den här åtgärden saknar motstycke i modern tid.

Men trots alla uppmaningar om att vi ska hålla fysiskt avstånd och inte umgås med någon utanför den absolut närmaste kretsen så håller flera av landets swingersklubbar fortfarande öppet, enligt informationen på deras hemsidor.

En av klubbarna skriver att ”man kan tycka det är förkastligt att ha öppet i dessa tider” men att gästerna själva väljer om de ska delta samt att ”en hyfsad andel gäster redan har haft corona”.

Sexträff på onsdagen

Klubben har planerat ett evenemang under onsdagen, liksom ett flertal andra under den kommande veckan och veckan därpå.

De med förkylningssymptom uppmanas dock att stanna hemma.

En annan klubb skriver på sin hemsida att man på grund av den rådande situationen har begränsat antalet till max 25 personer, medan en tredje klubb har dragit gränsen vid 30 gäster.

”I coronatider ber vi alla hålla extra god hygien samt att ingen besöker klubben som är sjuk”, skriver klubben på sin hemsida.

”Helt galet och livsfarligt”

Besluten om att fortsätta hålla klubbarna öppna upprör:

– Det är absolut inget fel med swingersklubbar men jag blev uppriktigt förvånad när jag såg att flera fortfarande hade öppet, säger en person med insyn i kulturen till Aftonbladet.

Hen menar att folk därmed fortfarande reser runt för att träffas.

– Det är ju en del av den livsstilen, att resa runt i landet och träffa folk som man inte känner. Dessutom är det vuxna människor och man träffas i ganska trånga utrymmen. Att byta parters är absolut inget fel, men det är verkligen helt galet och livsfarligt att göra det just nu med den ökade smittspridningen.

– Jag tycker att det är helt bisarrt att vissa fortsätter att hålla öppet. Det är ingen rättighet att ha sex med andra.

Ägare: Försöker komma förbi svackan

En av klubbägarna svarar i ett mejl till Aftonbladet att ”vi är några vänner som lever i en livsstil som umgås” och att man ”bara försöker komma förbi svackan med klubben kvar i slutändan” men vill i övrigt inte kommentera beslutet att fortsatt hålla öppet.
 

Aftonbladet har sökt flera av de övriga swingersklubbarna som antingen valt att inte kommentera eller inte återkommit.